Nyheter

Fremskrittspartiets ledare Sylvi Listhaug och stortingsledamoten för samma parti Erlend Wiborg har inga problem med att peka ut elefanten i rummet.

I en debattartikel på Fremskrittspartiets hemsida skriver de två att invandringen naturligtvis har något att göra med den explosionsartade ökningen av ungdomsbrottsligheten.

Listhaug och Wiborg hänvisar till Sveriges statsminister Ulf Kristersson som utan omsvep säger att orsaken till våldet är ”en oansvarig invandringspolitik”. ”Medan svenskarna har vaknat upp ser vi att bakgrunden till de ansvariga för den allt grövre ungdomskriminaliteten i Norge mörkas”, skriver de.

Polisen avslöjar aldrig unga brottslingars etnicitet om de inte är etniskt norska.

«Både polismästaren och polisdirektören i Oslo har i princip avvisat relevansen av att diskutera utmaningar relaterade till etnisk bakgrund och integration. Förra året hävdade Oslos polischef att 75 procent av de unga återfallsförbrytarna i Oslo var födda i Norge. Detta är korrekt, men hon nämnde inte att 77 procent av dessa har invandrarbakgrund», skriver Listhaug och Wiborg.

Polisens försök att dölja sanningen beskrivs av de två liberaldemokraterna med att ”där Norge tidigare hade bra statistik och en hög grad av öppenhet ser vi nu att polisen döljer relevant information för allmänheten. Men det är inte bara polisen som kritiseras för att undanhålla information som det norska folket har rätt till, utan även politikerna.

«Under många år har fattigdom, trångboddhet och marginalisering identifierats som viktiga orsaker till att unga människor blir kriminella. Som en följd av detta har massiva åtgärder satts in för att lösa dessa problem, samtidigt som ungdomsbrottsligheten fortsätter att öka. Kan det vara så att politikerna har blivit felinformerade om orsakerna och att fel åtgärder därför har satts in?» frågar de sig.

Sylvi Listhaug och Erlend Wiborg ger dig valuta för pengarna och sätter ord på vad som händer genom att skriva följande:

«De vanligaste rånen i Oslo är rån som begås av flera pojkar med minoritetsbakgrund mot en eller två etniskt norska pojkar.»

Slutligen sätter de två FrP-politikerna också ord på det som många tänker men inte vågar säga:

«Om föräldrar inte klarar av att uppfostra sina barn i linje med vad som förväntas i Norge måste åtgärder sättas in på ett tidigt stadium. Judehat, homosexuella, kvinnoförtryck, klan- och hederskultur hör inte hemma i Norge och minskar tryggheten.»