Nyheter

Ett kriminellt nätverk sägs ha utlyst ett mordkontrakt på en polischef och en lokalpolitiker i Sollentuna under 2021, enligt en rapport från Sveriges Radios P3 Krim. Mycket pekar på att den utpekade polischefen var Christoffer Bohman, som då var lokalpolisområdeschef i Sollentuna, vilket han själv bekräftar i en intervju med kanalen.

Kort efter att Bohman fick informationen från polisens underrättelsetjänst, upptäcktes en skarp bilbomb i en väska, tillsammans med ett automatvapen och en nyckel till en nyligen stulen bil.

– Den här konkreta informationen om planeringen, kombinerat med vad som hittades, gjorde att situationen togs på största allvar, säger Bohman till radion.

Händelsen ledde till att polisen inledde en särskild insats, kallad ”muren”.

– Det var extremt påfrestande, och det var svårt att inte visa det. Som högsta chefen hade jag ju alltid stått för att vi aldrig viker oss eller backar, men i det här läget kändes det som att marken gungade under mina fötter, berättar Bohman i intervjun.

Ingen har ännu gripits eller åtalats för de misstänkta mordplanerna. Enligt Bohman var detta en av anledningarna till att han lämnade sin tjänst som polischef i Sollentuna och i stället tog en position inom polisen i Eskilstuna.

– Den här händelsen förändrade mycket för mig. Jag känner fortfarande obehag inför vad som hände, särskilt eftersom det aldrig fick någon avslutning.

Förra året lämnade Christoffer Bohman Polismyndigheten och arbetar nu brottsförebyggande i en civil roll.