Ur flödet/i korthet

Författaren George Gooding har flera gånger legat bakom legitim kritik mot norska medier. Inte ens på Nettavisen och deras ägare Amedia är det dock populärt att prata snällt om Donald Trump.

I en kommentar försäkrar Gooding först att ”Trump är en osympatisk, obehaglig person, som jag alltid har tyckt inte lämpar sig för rollen som landets högsta ledare. Han är den klassiska definitionen av ’idiot’, någon som inte förstår politik”.

Han påpekar ändå att etablerade massmedia också spred lögner, inklusive om Trump:

När pressen sprider desinformation och konspirationsteorier är det extremt destruktivt för samhället och för allmänhetens förtroende. Den falska konspirationsteorin om att Ryssland konspirerade med Donald Trumps valkampanj är möjligen den mest spridda falska konspirationsteorin i historien — och det vill säga, den sprids av pressen, inte av några obetydliga trollkonton på X. Ändå har pressen gett sig själv immunitet från att behöva förklara varför de sprider sådana konspirationsteorier. När det blir för uppenbart att det är skitsnack går pressen bara vidare till nästa konspirationsteori och fortsätter att presentera den som en nyhet.

För bara några veckor sedan hävdade massmedia att Joe Biden var helt frisk och i god mental och fysisk form. Detta har de nu glömt, samtidigt som de näst intill okritiskt hyllar ersättaren Kamala Harris.

Robert F. Kennedy Jr. meddelade nyligen att han drar sig ur loppet om Vita huset och stöder Trump framför Harris i möjliga swingstater. På Nettavisen menar George Gooding att det finns goda skäl till att RFK har gjort detta. Kennedy protesterar mot ett odemokratiskt tänkesätt i sitt tidigare parti:

Under hela valrörelsen hittills har RFK fått veta att det är Demokraterna – inte Trump – som ständigt har försökt att sabotera för honom, särskilt med tvivelaktiga stämningar för att hindra honom från att komma med på valsedlarna. RFK är därför tydlig med att det är Demokraterna som utgör det största – inte det enda utan det största – hotet mot demokratin i USA, genom sitt korrupta maktbruk, censur och odemokratiska metoder för att vinna val. Hotet från Demokraterna är störst eftersom pressen, underrättelsevärlden, rättsväsendet och statsförvaltningen i USA svetsar ihop sig med partiet – Demokraterna – till en stat inom staten, när avsikten egentligen är att dessa ska kontrollera varandra. Nästan alla advokater, byråkrater och ledare inom underrättelse- och rättssektorn röstar på och stöder Demokraterna, och detta stöd har blivit allt mer ohämmat.