Nyheter

CNN meddelade på tisdagen att Kamala Harris och hennes vicepresidentkandidat, guvernör Tim Walz, kommer att intervjuas av programledaren Dana Bash, vilket markerar det första mötet med en reporter sedan Harris blev Demokraternas presidentkandidat.

Ian Sams, en senior rådgivare till Harris-kampanjen, upprepade på måndagen att Harris skulle schemalägga en intervju i slutet av månaden. Intervjun, sänds klockan 21.00 (03.00 svensk tid) skriver ABC News.

Den politiska strategen Scott Jennings sa till CNN:s förbluffade programledare att han har stort förtroende för Dana Bash och nyhetskanalen, men tycker att det är otroligt svagt av Harris att ta med medkandidaten Tim Walz i sin första intervju. Jennings säger att det är oroande och visar på ett bristande förtroende för hennes politiska kompetens och vilken typ av president hon kommer att bli när hon inte ens kan fatta små beslut som att ställa upp på en intervju på egen hand.

Många säger att intervjun kommer att spelas in i förväg, men det har inte bekräftats. Men det skulle ge CNN möjlighet att redigera intervjun, som många nyhetskanaler gör när de intervjuar Joe Biden.

Kritiken strömmar in på X och många tror inte att Dana Bash kommer att vara rättvis eller ställa svåra frågor till Harris och Walz. Trump har dock hyllat Dana Bash och Jake Tapper efter den katastrofala debatten med Joe Biden. Trump tyckte att de behandlade honom rättvist.

”Kamala Harris kommer att sitta ner för en ’intervju’ med CNN:s Dana Bash”, skriver Nick Sortor. Det är samma Dana Bash som:

  • Skyllde det katastrofala tillbakadragandet från Afghanistan på Trump.
  • Förnekar att Joe Biden har attackerat politiska motståndare.
  • Sa att Högsta domstolens beslut att behålla Trump på valsedeln var ”olyckligt för Amerika”.
  • Jämförde Trump med Hitler.
  • Ljög genom att säga att Kamala aldrig var gräns-tsar.

Dana Bash är talesperson för Kamala Harris och inget mer.