Nyheter

Hizbollah avfyrade på tisdagen omkring 115 raketer och flera drönare från Libanon mot norra Israel. Attackerna har fortsatt under onsdagen.

Hizbollah-terrorister i Libanon avfyrade mer än 50 raketer mot staden Katzrin på Golanhöjderna på onsdagsmorgonen, skriver Times of Israel.

En man skadades lindrigt och flera hus förstördes.

Attacken inträffade timmar efter att Israels försvarsstyrkor genomförde en rad luftangrepp i Libanon, riktade mot Hizbollahs vapenlager djupt inne i landet.

Israel Defense Forces (IDF) säger att det bara finns civila mål i området.

Försvarsminister Yoav Gallant varnade i går för att IDF var i färd med att flytta sitt fokus till nordfronten, vilket kan leda till en större upptrappning av konflikten med Hizbollah i Libanon.

I går fördes kropparna av sex döda gisslan hem till Israel.


Generalstabens chef, generallöjtnant Herzi Halevi, kommenterade händelsen:

– Vi skulle väldigt gärna ha fört tillbaka dem levande, men även att ta med en kropp till en begravning i Israel är en väldigt, väldigt viktig uppgift.

– Vi är fast beslutna att bekämpa Hamas, vi är fast beslutna att hämta tillbaka alla gisslan, alla vi kan få tillbaka levande, och vi kommer också att vara väldigt, väldigt beslutsamma och ihärdiga med att föra tillbaka dem som inte längre lever tillbaka till begravning i Israel.