Kommentarer

I sin svanesång till Demokraternas konvent, som antog formen av skrik och skrål, lögner och vilda anklagelser, anmärkte president Biden att de högljudda pro-Hamas-demonstranterna som startade upplopp på andra håll i Chicago ”hade en poäng”. Vad den poängen var kan man bara gissa sig till. Biden lyckades dock ropa ut att han ville ha ett slut på kriget i Gaza – underförstått: oavsett om Hamas-terroristerna besegras eller inte. Detta kan bara tolkas som ett krav på Israels kapitulation och en signal om vad som komma skall om de alltmer extremistiska Demokraterna vinner presidentvalet.

Donald Trump har redan förutspått att Israel kommer att kollapsa om USA drar in vapenstödet eftersom landet inte är tillräckligt militärt starkt för att stå emot en större samling av muslimska stater.
Även den framstående konservativa kommentatorn Hugh Hewitt har sina betänkligheter. I en kommentar på Fox News den 20 augusti pekar han på Kamala Harris bojkott av premiärminister Netanyahus tal till kongressen. Hon har också kallat Hamas-aktivister för ”the resistance”, motståndsrörelsen.
Det står redan klart, skriver Hewitt, att ”Harris kommer att bli USA:s första uttalat antiisraeliska president.”

Vad gäller Israel, bekräftar Harris’ beslut att bojkotta premiärminister Netanyahus tal till kongressen och sedan använda ”motståndsrörelsens språk” bland pro-Hamas-aktivister efter sitt privata möte med ledaren för den judiska staten, vad som redan är säkert: Harris kommer att bli Amerikas första uttryckligen anti-israeliska president.

Förskjutningen i USA:s inställning till Israel var tydlig redan i och med president Obamas katastrofala eftergifter inför den iranska regimen, som gjorde det möjligt för de galna prästerna att lägga beslag på ofantliga miljarder och använda dem för att finansiera terror i hela Mellanöstern. Samtidigt signalerade Obama en ny politik som gick ut på att ”skylla på Israel för att landet försvarar sig mot skurkregimen i Teheran”, skriver Hewitt.

Förre presidenten Barack Obama skapade en katastrofal appeasement gentemot den iranska regimen som fortfarande plågar Mellanöstern och som misslyckades katastrofalt. Biden använder ibland sitt muskelminne från när man kunde räkna med att Det Demokratiska Partiet snabbt och omfattande stödde Israel, men lika ofta – och på senare tid – glömmer han det traditionella stödet för Israel och ger efter för Obamas impuls att beskylla Israel för att man försvarar sig mot skurkregimen i Teheran.

Ingen amerikan som stöder Israel kan lura sig själv på den här punkten: Harris och hennes team är ännu radikalare än Biden och Obamas, och hon och de kommer att isolera Israel och göra landet än mer sårbart för Iran och dess många ställföreträdare.

Om Hewitt har rätt – och allt tyder på att han har det – innebär det en radikal brytning med åttio års amerikansk Mellanösternpolitik, och hur många i Harris-älskande Europa har övervägt konsekvenserna?

Ett Israel som står inför ett fientligt och pro-islamiskt USA kommer att vara nästan helt isolerat, eftersom det inte kommer att finnas någon hjälp från Europa heller, förutom från några få länder som Ungern. Så Israel kommer att ha ryggen mot väggen, medan den iranska mullahregimen inte gör någon hemlighet av sitt mål att utplåna den judiska staten från kartan. Inte bara landet, utan även folket, för enligt den muhammedanska läran som mullorna predikar måste judarna utrotas eftersom deras blotta existens är en förolämpning mot Allah.

I en sådan situation kommer Israel inte att ha något annat val än att ta till desperata medel. Den judiska staten är en kärnvapenmakt och har de nödvändiga medlen för att agera, så vem som helst kan föreställa sig vad ett israeliskt försvarskrig skulle kunna innebära. När ett land står inför utplåning kommer det att försvara sig med näbbar och klor, oavsett konsekvenserna.

Israels överlevnad står och faller med Donald Trumps seger i presidentvalet.