Nyheter

Journalisten Joakim Lamotte misshandlades och rånades under under en Gaza-demonstration. Han var på plats för att rapportera, men situationen eskalerade när han blev konfronterad av Hamassupporters.

Lamotte uppger att han blev hotad och attackerad fysiskt, vilket ledde till att polisen ingrep för att avvärja situationen. Händelsen har väckt reaktioner på sociala medier, där många uttrycker oro över säkerheten för journalister som bevakar känsliga ämnen. Demonstrationen, som var en del av protesterna mot våldet i Gaza, fortsatte efter incidenten.

Kristofer Lundberg, Vänsterpartiets ledare i Angered.

Enligt Lamotte är en av förövarna Kristofer Lundberg som är Vänsterpartiets ledare i Angered.

 

Lamotte skriver på sin sida:

Jag höll min telefon i ett krampaktigt grepp med båda händerna för att inte bli av med den. Då kommer flera personer iklädda palestinasjalar och börjar slå och sparka mot mig. De är så många så jag har inte någon chans alls, men det enda jag tänker på är att inte släppa min telefon. Så högt jag kan skriker jag om hjälp i hopp om att någon polis skall komma till undsättning.

Någon drar ner mitt huvud och knäar mig hårt. Någon slår eller sparkar mig i revbenen medan Kristofer Lundberg håller fast mig. Till slut klarar jag inte av att stå upp längre och blir nedslagen till marken. Där fortsätter de slå, sparka och strypa mig medan de trycker mitt huvud mot marken.

Då kommer polisen äntligen  till platsen. Först håller de fast mig, då de inte ännu vet vad som hänt. Men när polisen förstår att det är jag som blivit misshandlad hjälper de mig från platsen. Sen håller de ett målsägandeförhör med mig och nu är Kristofer Lundberg, ledaren för Vänsterpartiet i Angered, och hans kamrater misstänkta för misshandel och stöld.