Nyheter

Kamalas ekonomiska program var efterlängtat, men blev en stor besvikelse. Även lojal media som Washington Post slaktar förslagen om gratis pengar och prisregleringar. Kamala bevisar sig: Hon kan ingenting om ekonomi.

Att detta till och med skulle kunna delges å hennes vägnar bekräftar att hon har rådgivare som är lika radikala som hon själv. Valet av Tim Walz var ingen tillfällighet. Hon kan inte förvänta sig några korrigeringar från honom.

Kamala är känd som den mest radikala senatorn genom tiderna, hon befinner sig till vänster om Bernie Sanders. Skulle det inte vara klokt att moderera profilen innan valrörelsen drar igång på allvar? Hon har inte gett intervjuer på över tre veckor. Nu blir det ännu svårare att möta pressen.

Kamala fortsätter politiken med gratis pengar: Hon kommer att ge varje förstagångsbostadsköpare 25 000 dollar i bidrag. Men, invänds det, då kommer priserna att stiga med motsvarande belopp. Säljaren vet ju att pengarna finns. Vi pratar om fyra miljoner hushåll. Det kostar pengar. Vi pratar om 1,7 biljoner dollar under fem år, pengar som den federala regeringen inte har.

Dessutom kommer hon att införa prisregleringar. Kamala låtsas att det är livsmedelstillverkarna och stormarknaderna som lurar kunderna, men glömmer den politik som Biden och hon själv har drivit under 3,5 år. De har tryckt pengar som galningar och skapat den inflation som svept över västvärlden och utlöst rekordhöga räntor. Bidenomics har inte fungerat. Nu vrider Kamala upp det ytterligare ett snäpp genom att gå åt vänster. Hon styr mot ett nytt Venezuela.

Detta är vad folk på hennes egen sida ser och säger. Hennes rika donatorer är inte självmordsbenägna. De förstår vad kommunism är.

Kamala har anklagats för att vara kommunist. Hon kan ha missat en gyllene chans att bevisa att det är fel: hon kunde ha rört sig mot mitten.

Inte ens försöket att muta väljarna kommer att hjälpa henne. Gratis pengar när du släpper in miljontals migranter varje år är ett recept på katastrof.

Den genomsnittliga kvinnan och mannen förstår det. Men inte Kamala.

Media kämpar för att sälja in budskapet. Man medger att väljarna litar mer på Trump när det gäller ekonomisk politik än Biden och Kamala. Men de skriver att Bidenomics fungerar så bra. Ekonomin förbättras. Vilken planet befinner de sig på?

Opinionsmätningar visar att fler amerikaner har förtroende för Trump i ekonomin än för demokraterna, även om ekonomin går stadigt bättre under Biden. Tillväxten är god, arbetslösheten är rekordlåg och inflationen har minskat kraftigt den senaste tiden.

Ändå glömmer många inte hur hög inflationen var under Bidens första år, och statistiken visar att matpriserna är 21 procent högre än de var för tre år sedan.

Om priserna har gått upp 21 procent kanske folk inte har det så bra?