Nyheter

Bidens vacklande politik gentemot Israel ledde till att muslimer i Illinois vägrade att rösta på Biden. I fullständig tystnad har Kamala och Demokraterna hållit hemliga samtal för att få dem att ändra uppfattning. Vad kan de ha lovat?

Kamala har personligen träffat borgmästaren Abdullah Hammoud i Dearborn, som är det största muslimska samfundet i USA.

De röstade ”oförpliktigat” eller neutralt i primärvalet. Associated Press skrev att Kamala har träffat de oförpliktigade som tros vara muslimer.


Under en kampanjresa till Michigan förra veckan träffade Harris Abdullah Hammoud, den 34-årige borgmästaren i Dearborn, en förort till Detroit som har det största antalet arabisk-amerikaner av alla städer i USA. Mötet avslöjades av en person som inte var behörig att diskutera det offentligt och talade på villkor att den beviljades anonymitet.
Personen som är bekant med mötet lämnade inga specifika detaljer, men sa att fokus låg på Harris potentiella politik i Israel-Hamas-konflikten, om hon blir vald. Hammoud avböjde att kommentera.

Harris har redan indikerat att hon inte är lika villig att förse Israel med vapen. Det är denna öppning som både Dearborns borgmästare och aktivisterna i Free Palestine vill göra större.

Redan den 7 oktober publicerade Hammoud en tweet där han sa att ockupationen gör våld oundvikligt:

Hammoud tog Biden på orden: Om detta val verkligen handlar om Amerikas demokrati, vem lyssnar Demokraterna på, vem lutar de sig mot? De som vill leverera vapen till Israel eller ”motståndet” hos de som bombas? Hammoud säger att Dearborn är ”motståndets” huvudstad. En journalist från Wall Street Journal kallade det för USA:s jihadhuvudstad.

Kamala har redan haft möten som visar att hon kommer att träffa islamisterna. Hon är på glid.

Harris har anställt en anti-israelisk ”kontaktperson” till det judiska samfundet och en ”kontaktperson” till de muslimska och arabiska samhällena som har en historia av radikal anti-israelisk aktivism, inklusive att förneka att extremistiska anti-israeliska protester på universitetsområden är antisemitiska.

Dessutom, som tidigare president Donald Trump påpekade i lördags, avböjde Harris att nominera Pennsylvanias guvernör Josh Shapiro, som är judisk, som sin kandidat till sin kandidat, delvis eftersom anti-israeliska röster i hennes parti motsatte sig honom, och enligt uppgift gjorde det delvis för att hans tro.