Ur flödet/i korthet

Demokraterna och media har i många år anklagat Donald Trump för att dramatisera partiets abortprogram och anklagat honom för att sprida falska påståenden.

Här talar han för organisationen Concerned Women for America, som skyddar och främjar bibliska värderingar och konstitutionella rättigheter. Trump säger att Demokraterna är villiga att döda barn 5, 6, 7, 8, 9 månader in i graviditeten och även efter födseln.

När Trump har påpekat att vissa stater låter bebisar dö efter födseln, och uttalat att det är svårt att tro att någon har antagit lagar som gör detta möjligt, har medier som CNN karakteriserat sådana påståenden som falska och skrivit att inga stater tillåter bebisar att dö på det sättet.

Tyvärr har Trump rätt och en av de stater som har så barbariska och omänskliga abortförfaranden är Minnesota, där den demokratiska vicepresidentkandidaten, Tim Walz, har varit guvernör sedan 2018. Walz har varit avgörande för att ändra statens abortlag, vilken är känd för att vara bland de mest radikala av alla 50 stater.

När jag sökte information på internet upptäckte jag tyvärr att samma sak har hänt (eller kanske fortfarande händer) i Norge, vilket kommer att diskuteras i slutet av artikeln.

Data från Minnesota Department of Health visar att minst åtta barn som överlevde aborter i delstaten lämnades att dö. Mary Margaret Olohan skriver om fallet i The Daily Signal, som är känt för sin undersökande rapportering.

Eftersom många aborter har ofullständiga data finns det sannolikt många fler.

Enligt en lag i Minnesota från 2015 var staten skyldig att rapportera om aborter som resulterade i att ett barn föddes levande, vilka åtgärder som vidtogs för att bevara barnets liv och om barnet överlevde. Enligt den dåvarande lagstiftningen krävdes det att barnet skulle ges en chans att leva.

Dessa rapporteringskrav avslöjade att läkare år 2021 utförde fem aborter där bebisarna fortfarande levde efter aborten, skriver Olohan.

Roger Severino la upp dokument om aborterna på X och många i kommentarsfältet agerar på samma sätt som media och hävdar att det är falsk information. Tittar man på rapporten från regeringen visar dokumenten att det stämmer.

Walz upphävde den tvärpolitiska beslutet i maj 2023, och tog bort statens krav på att åtgärder ska vidtas för att bevara barnets liv och hälsa, och ersatte det med ett vagt krav på ”vård”. I nedanstående dokument kan vi se ändringarna i lagen som antagits av Walz-regeringen:

Lagen har ändrats till att lyda:

medicinsk behandling. Ett spädbarn till följd av en abort som föds levande ska fullt ut erkännas som en person…

Inga åtgärder vidtogs för att hjälpa det första barnet, som enligt uppgift hade förlossningsskador som ledde till döden kort efter födseln. Två av barnen fick vård, men ingen läkarvård, innan de dog. Inga åtgärder vidtogs för att bevara livet på de två sista barnen.

Tidigare data från Minnesota Department of Health avslöjar att läkare har låtit barn dö efter felaktiga aborter i flera år. År 2020 rapporterades inga bebisar ha fötts levande, men 2019 överlevdes aborterna av tre bebisar, som sedan fick dö.

Det verkar inte som att något av de barn som föddes levande efter misslyckade aborter fick leva, skriver Olohan. På grund av guvernör Tim Walz insatser kommer Minnesota inte längre att registrera de spädbarn som överlever abort.

Biskop Robert Barron fördömde Minnesotaguvernör Tim Walz agerande i februari förra året och kallade det den mest extrema abortlagen i kölvattnet av ändringen av Roe v Wade.

Barron säger att lagen eliminerar alla former av föräldrainformation. Ett tolv år gammalt barn kan därför göra abort utan att berätta för sina föräldrar om det. Men det värsta är att lagen i princip tillåter abort under hela graviditeten. Och om ett barn överlever en misslyckad abort, förbjuder lagen nu försök att rädda barnets liv.

Han kan inte förstå att denna värsta form av barbari kan hända i det moderna Amerika.

Kamala Harris är en stark förkämpe för abort och ”my body, my choice”, som ger kvinnor ett val, men inte de ofödda barnen, inte heller de som överlever en abort. Som vice ordförande har hon gjort det till en hjärtefråga. Rapporter säger att Walz radikala inställning till abort är en av anledningarna till att hon valde honom som sin kandidat.

Olohan skriver att hon har vägrat att specificera några restriktioner för abort eller skydd av ofödda barn som hon skulle stödja, vilket tyder på att hennes kampanj faktiskt inte stöder några restriktioner för abort.

Ett foster var 6 månader gammalt och friskt

Aborterade foster levde i över en timme innan hjärtat slutade slå, skrev NRK den 10 maj 2012. – Barnmorskor tog emot foster som hade hjärtslag i över en timme innan de dog. En del av de aborterade är lika stora som de nyfödda barnen sjukhuset gör allt för att rädda. Ett av fostren var 6 månader gammalt och friskt, skriver NRK:

– Vi lägger dem i en filt och låter dem ligga själva eller hos sina föräldrar om de vill.

– Och väntar på att de helt enkelt ska dö?

– Ja.

Många av er kanske känner till detta fruktansvärda fall, men för någon som växte upp med tron att man är god i Norge var det hjärtskärande att läsa historien om tio bebisar som aborterades och överlevde.

Historien visar dock att för vanliga män och kvinnor är det typiskt att vara goda och göra rätt. Det var barnmorskorna som fick stå upp mot byråkraterna i Överklagandenämnden som hade tillåtit tio aborter som stred mot lagen.

NRK skriver till sist att Överklagandenämnden hade misstolkat lagen. – Tio barn som aborterades efter vecka 22 hade kanske haft en chans att leva.

Vi kan garantera att ingen av de ansiktslösa personerna i Överklagandenämnden behövde drabbas av konsekvenserna. Varför skulle de? Det är trots allt kvinnans kropp och hennes val.