Ur flödet/i korthet

De senaste månadernas politiska utveckling i västvärldens viktigaste stat, USA, har varit svindlande. Först avslöjade Donald Trump president Joe Biden som en rabblande patient och tvingade honom att avgå. Och det hände efter att mainstream-media hade dolt hans uppenbara kognitiva och fysiska svårigheter i flera år.

Sedan var det mordförsöket på Donald Trump, och Secret Services roll i det sammanhanget blir allt mer mystisk. Det går knappt en dag utan att misstänkta omständigheter kommer i ljuset. Än så länge har ingen republikansk politiker som jag känner till anklagat Secret Service, vars uppgift är att skydda bland annat Donald Trump, för att ha bidragit till mordet på honom, men det låter nästan som om flera av dem överväger den möjligheten.

Sedan kom kröningen av Kamala Harris som Demokraternas presidentkandidat. Hon har aldrig fått en röst i ett demokratiskt primärval och har varit en katastrof som vicepresident och ”border czar” – det vill säga den som var tänkt att vaka över USA:s gränser. Hon har gjort precis det motsatta och låtit uppskattningsvis 10-12 miljoner utlänningar strömma in. Tanken var att de skulle rösta på Demokraterna och agera sedelpressar för de stora pengarna som har köpt och betalat för det Demokratiska partiet.

”Kamrat Kamala”, som Trump har börjat kalla henne (med hänvisning till medlemmar i olika kommunistpartier), babblar hela dagen och gör klokt i att inte framträda på presskonferenser, där hon riskerar att avslöja sin avgrundsdjupa okunnighet och oförmåga att formulera ett sammanhängande resonemang utan teleprompter.

Då beslutade den oberoende presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr att avbryta sin presidentkampanj och istället stödja Trump. Det kan bli stort.

Men det kan bli än värre för Demokraterna.
Igår, söndag, twittrade Kennedy att hans stöd för Trump ”bara är början”.
Han tillade: ”Vänta tills ni ser nästa tillägg till president Trumps enhetsregering (unity government).”

Kennedy vet uppenbarligen något som vi andra inte vet, och vi väntar med spänning på att få veta vad det är.