Nyheter

Barack Obama höjde Joe Biden till skyarna på onsdagskvällen och sade att han hade räddat den amerikanska demokratin. Det var bara några veckor sedan som Obama var en del av en klick som störtade Biden. Det är något som alla vet, även liberala medier, men inte norska medier.

”Historien kommer att komma ihåg Joe Biden som en enastående president som försvarade demokratin i en tid med stor fara. Och jag är stolt över att kalla honom min president, men ännu mer stolt över att kalla honom min bror”, sade den 44:e presidenten om sin tidigare vicepresident.

Det kallas att lägga det på tjocka. Obama sa att valet av Biden som vicepresident var ett av de viktigaste besluten han fattat. ”Biden är inte bara smart och erfaren, han är framför allt anständig och empatisk”, sade Obama, två dagar efter att republikanerna släppt en 292-sidig rapport som dokumenterar att Biden använt sin tid vid makten för att berika sig själv och sin familj.

Genom att hylla Biden visar Obama att demokraterna aldrig kommer att slå sig till ro, utan fortsätta att jaga Trump och Maga med alla medel. Polariseringen av amerikanerna fortsätter.

Det är ett riskabelt spel. Robert Kennedy Jr:s vice presidentkandidat, Shanahan, sade på tisdagen att kampanjen överväger att stödja Trump. ”Det kommer att ha stor symbolisk betydelse. Det finns en del liberaler som följer Kennedynamnet. De är medvetna om hur Biden blev utesluten. Han är en gammal, senil man, och hela världen såg det den 27 juni. Men sättet som Nancy Pelosi, Chuck Schumer, Hakeem Jeffries och Obama körde över Biden och satte en pistol mot hans huvud hör hemma i en bananrepublik.

Efter att Vita huset och Bidens kampanj upprepade gånger förnekade att presidenten skulle dra sig ur kampanjen, meddelade Biden i en tweet på en söndag eftermiddag förra månaden att han avslutade sin kampanj och skulle genomföra sina sista månader i Vita huset.
Före Bidens tillbakadragande från kampanjen drev särskilt Obamas allierade kampanj för att presidenten skulle avgå till förmån för en kandidat som de trodde var bättre lämpad att ta sig an Trump.

Spelet bakom kulisserna är ingen hemlighet i USA. Det som provocerade många var att den demokratiska ledningen har låtit Biden ställa upp för omval och gått i god för honom. ”De har sagt att han är smart och optimistisk. När han kollapsar kastar de ut honom. Många har inte glömt den brutalitet som detta skedde med. Men det finns norska journalister som inte vill prata om det.

Anledningen till att Kamala och Walz inte var med på konventet på onsdagskvällen var att det skulle bli för mycket för Biden-flygeln. Känslorna av svek har inte lagt sig.

”[The] Obamas är fortfarande inte på Vita husets goda sida,” sa en källa som är bekant med situationen till Fox News. ”Det skulle inte vara till hjälp för deras förhållande.”
”Vi är i en svår position”, tillade denna källa.

 

https://www.foxnews.com/politics/obama-lauds-brother-biden-dnc-weeks-after-reported-role-ousting-him-kamala-harris