Nyheter

Robert F Kennedy Jr:s medkandidat Nicole Shanahan sa i tisdags i en intervju om Impact Theory att de överväger att dra sig ur presidentvalet och uppmanar sina anhängare att rösta på förre presidenten Trump.

Inget lätt beslut

– Det finns två alternativ, det ena är att fortsätta, men då riskerar vi att Kamala Harris och Walz vinner eftersom vi drar flest röster från Trump. Eller så drar vi oss tillbaka nu, stödjer Donald Trump och förklarar för vår väljarbas varför vi fattar detta beslut. Det är inget lätt beslut.

Kennedys oberoende kampanj bränner mer pengar än den tar in och står inför juridiska utmaningar, men den har väckt oro på båda sidor av amerikansk politik på grund av möjligheten att ta röster från båda sidor.

Taktisk drag mot Harris

Mätningar tyder på att Kennedy i november utgör en större risk för Trump än för Harris. Shanahan sa i intervjun att frågan är om det är värt att fortsätta kampanjen eftersom det ökar risken för att Harris-Walz vinner valet.

Smutsiga knep

I intervjun beskrev Shanahan taktiken som Demokraterna har använt mot Kennedys kampanj:

– De har förbjudit oss, skuggat oss, hållit oss borta från scenen, använt rättsapparaten mot oss, stämt oss i alla möjliga stater, de har till och med planterat insiders inom vår kampanj.

Hela den timslånga intervjun med Nicole Shanahan ligger på YouTube.