Nyheter

Tre larm om skottlossningar i Stockholmsområdet – i Järfälla, Bagarmossen och Södertälje – inträffade inom loppet av några timmar. Nu utreder polisen de misstänkta skjutningarna och en jakt efter misstänkta gärningspersoner pågår.

– Vi har börjat kontrollera ett stort antal personer, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen i region Stockholm

Polisen larmades till Bagarmossen i södra Stockholm efter rapporter om en skjutning. Larmet inkom klockan 18.01. Carina Skagerlind, polisens presstalesperson, beskriver händelsen som en misstänkt skottlossning på tunnelbaneplattformen i Bagarmossen.

Ingen skadad har hittats, men en stor polisinsats pågår. Platsen är avspärrad och en helikopter är involverad. Ett antal personer har kontrollerats, men det är ännu oklart om någon gripits. Området har också många övervakningskameror, vilket kan vara till hjälp i utredningen. Polisen jagar en misstänkt gärningsman och har talat med flera vittnen. Tunnelbanetrafiken är avstängd mellan Kärrtorp och Skarpnäck.

Strax efter klockan 19.08 kom ytterligare ett larm om en skjutning, denna gång i Järfälla norr om Stockholm. Enligt uppgifter ska någon ha skjutit in i ett fönster i en bostad där människor befann sig. Ett fönster är trasigt, men ingen person har skadats. Polisen har inte gripit någon, men ett stort antal personer kontrolleras.

Polisen undersöker även möjliga kopplingar mellan skjutningarna i Bagarmossen och Järfälla, men det är för tidigt att säga något bestämt.

Vid klockan 21.03 larmades polisen om ännu en misstänkt skjutning i Södertälje. Carina Skagerlind rapporterar att polisen är på plats och arbetar med att skapa en bättre lägesbild och jaga den misstänkta gärningsmannen. En person är allvarligt skadad, enligt TV4 Nyheterna.