Nyheter

Olaf Schulz försökte vinna röster genom att deportera 28 kriminella afghaner till deras hemland – var och en med 1 000 euro i handen. Men talibanerna släpper ut de grova brottslingarna på gatorna.

Det är vad ZDF:s utrikeskorrespondent Katrin Eigendorf rapporterar på X.

Eigendorf hänvisar till icke namngivna källor i talibanerna. De brott som de utvisade begått i Tyskland ska ha ”klassats som irrelevanta” i Afghanistan. Det är oklart hur många av de 28 männen som redan har släppts, skriver BILD.

Dessa inkluderar allvarliga brott som knivhuggningar, våldtäkt av en 11-årig flicka och en gärningsman som har varit i trubbel med lagen totalt 166 gånger.

Det är naturligtvis helt i sin ordning enligt talibanerna, eftersom det bara är kaffirer som drabbas.

Afghaner på väg tillbaka till Tyskland?

Informationen som publicerades av krigsreportern på fredagseftermiddagen delades och kommenterades hundratals gånger. Många användare fruktar att förövarna redan kan ha återvänt till Tyskland.

Efter landning skickades afghanerna först till det ökända Pul-e-Charkhi-fängelset. Anläggningen anses vara ett skräckfängelse: massivt överbefolkad, katastrofala hygieniska förhållanden, för få toaletter och nästan inget vatten. Under vintern 2022 frös mer än 120 fångar ihjäl där.

Men om du våldtar en 11-årig tysk flicka eller knivhugger en tysk otrogen, släpps du omedelbart av talibanregimen.

Det är förresten tveksamt om utvisningen av 28 hyperkriminella afghaner kommer att få några särskilda konsekvenser för säkerheten i Tyskland. Det finns förmodligen ett stort antal tyskar som anser att antalet borde multipliceras med minst 10.000.

Deportationen av 280.000 falska och kriminella ”flyktingar” kunde kanske ha haft en liten effekt.