Kommentarer

New York Post informerar om allt vi behöver veta om kvällens debatt mellan Kamala Harris och Donald Trump och har även skapat ett dryckesspel för tillfället, som återges längre ner i texten.

Kvällens debatt kommer sannolikt att bli den enda mellan Harris och Trump i valkampanjen 2024. Uppgörelsen i Philadelphia ses av många som den sista riktiga chansen att övertyga osäkra väljare i det som vissa experter kallar det viktigaste valet på decennier.

Var och när är debatten?

Debatten börjar kl 21:00 ET (03:00) – USA:s östkusts tidszon – och är planerad att ta cirka 90 minuter.

Den verbala striden kommer att äga rum på National Constitution Center i Philadelphia, bara några steg från Independence Hall – där grundarna skapade både självständighetsförklaringen och konstitutionen.

Många tror att Pennsylvania och de 19 rösterna i Electoral College är nycklarna till Vita huset 2024.

Hur kan jag se debatten?

ABC News är värd för debatten, men den kommer också att finnas tillgänglig på flera andra kanaler, inklusive CBS, Fox, NBC, CNN, Fox News Channel, Fox Business Network, MSNBC, NewsNation och C-Span. Det kan också streamas på ABC News Live, Disney+ och Hulu.

Vilka är programledare under debatten?

Debatten kommer att modereras av David Muir och Linsey Davis, båda nyhetsankare hos World News Tonight.

Debattmoderatorn David Muir råkar vara ankaret i en av de mest pro-Kamala nyhetssändningarna i landet, säger många, inklusive Fox’s Trace Gallagher.

MRC Research fann att ABC World News Tonights bevakning sedan Kamala gick med i racet har varit 93 % negativ till Trump och 100 % positiv till Harris.

Blir det fler debatter?

Det är oklart.

Just nu är den enda andra planerade debatten mellan vicepresidentkandidaterna JD Vance och Tim Walz, som träffas den 1 oktober i New York City.

Trump har föreslagit ytterligare två debatter med Harris, men det demokratiska lägret accepterade inte.

En av debatterna skulle hållas den 4 september och arrangeras av Fox News. Istället för att träffa Harris satte sig den 45:e presidenten med Fox-värden Sean Hannity i ett town hall meeting i Harrisburg, Pennsylvania.

Den andra debatten, som Trump föreslog, skulle arrangeras av NBC News och äga rum den 25 september. Denna debatt har ännu inte bekräftats.

Vilka är reglerna för debatten?

Trots Harris-kampanjens ansträngningar kommer ABC News debattregler att vara desamma som de under CNN-debatten mellan Trump och Biden.

Endast moderatorerna får ställa frågor under debatten. Kandidaterna kan inte ställa frågor till varandra direkt.

Varje kandidats mikrofon stängs automatiskt av när de inte talar. Detta var en regel som Bidens team drev på inför den första debatten, och Trumps kampanj insisterade på att behålla regeln även denna gång.

Harris team kämpade förgäves för att behålla mikrofonerna på, och hävdade att Trumps folk inte litade på att han skulle agera professionellt under hela 90 minuter.

Moderatorerna kommer att presentera kandidaterna, men det kommer inga inledande kommentarer. Inte heller kommer anteckningar eller andra hjälpmedel att tillåtas på scenen. Trump och Harris får varsin chans att hålla ett två minuters avslutningstal. Trump får sista ordet efter lotteriet.

Det blir inget jubel, buanden eller andra reaktioner på kandidaternas uttalanden, eftersom det inte kommer att finnas någon publik närvarande, skriver The Post.

Hur förberedde sig Trump och Harris inför debatten?

I linje med sina olika stilar och personligheter har Trump och Harris förberett sig väldigt olika för debatten.

Harris har hållit till på på Omni William Penn Hotel i Pittsburgh för att grundligt förbereda sig för den stora kvällen.

Trump verkar ha tagit förberedelserna med ro, och samtidigt litat på sina instinkter, skriver The Post.

– Man kan gå in med all den strategi man vill, men man måste liksom känna sig själv medan debatten pågår, sa Trump under Hannitys Town Hall.

Trump har enligt uppgift fört mer avslappnade politiska diskussioner med representanten Matt Gaetz från Florida och den tidigare demokratiska representanten Tulsi Gabbard från Hawaii.

Gabbard kritiserade Harris på grund av hennes ställningstagande till marijuanapolitik under de demokratiska primärvalen 2020.

Vad du bör se upp med i debatten

Varken Trump eller Harris har någonsin träffats ansikte mot ansikte, skriver The Post.

Under Trumps debatt mot Biden i juni valde de två att inte skaka hand, vilket illustrerar bitterheten dem emellan. Det är oklart om Harris och Trump kommer att bete sig likadant efter tisdag.

Inför debatten har Harris i stort sett hållit sig borta från möten utan manus eller från att prata med reportrar sedan hon blev Demokraternas kandidat. Därför blir kvällens debatt förmodligen en av de mest intressanta och underhållande på länge.

Samtidigt hoppas den förre presidentens allierade att han avstår från att bli sin egen värsta fiende – och från att vara för krigisk på scenen. Många andra hoppas detsamma. Eftersom allt han säger för att förolämpa den felfria Kamala Harris kommer att användas mot honom av liberal media.

Harris allierade har också indikerat att hon kommer att försöka klargöra mer av sina politiska ståndpunkter för väljarna. Mer än en fjärdedel (28 %) av väljarna sa att de behöver veta mer om Harris, jämfört med bara 9 % som sa detsamma om Trump i en nyligen genomförd undersökning i New York Times/Siena College.

Vicepresidenten har enligt uppgift modererat hennes ställningstaganden i ett antal politiska frågor, såsom Medicare for All, ett förbud mot fracking, ett förbud mot plaststrån, en federal jobbgaranti, Green New Deal och mer – även om hon inte har kommit ut offentligt för att bekräfta hennes politiska utveckling.

Trump kommer sannolikt att försöka skylla Harris för den ekonomiska situationen och migrationskrisen vid gränsen mellan USA och Mexiko, två frågor som är viktiga för amerikaner och där han har ett övertag i opinionsmätningarna.

Baren är officiellt öppen, skriver redaktionen

The Post vill att man ska liva upp kvällen med tidningens officiella dryckesspel.

Oavsett om du är demokrat, republikan, oberoende eller bor i Norge eller i Sverige – och oavsett om du är ett fan av öl, vin eller sprit – kan du ta med din favoritdrink och en kopia av reglerna och ställa in kl. 9:00 PM ET eller 03:00 svensk tid, när de två kandidaterna intar scenen.

The Post säger att det är viktigt att dricka vatten då och då, så ta en klunk från ditt vattenglas varje gång en kandidat hänvisar till valet som ”det viktigaste under vår livstid”.

Ta en klunk av din drink…

… varje gång Trump säger ”kacklande Kamala”
… varje gång Harris hänvisar till Trumps hush money-fall
… när Trump nämner ”invandrarbrott”
… när en kandidat avbryter en annan

Ta en shot…

… om en kandidat höjer pekfingret åt en annan kandidat
… om Trump använder termen ”gränstsar”
… om Harris insisterar på att hon inte var ”gränstsaren”
… när några av dem lovar att inte röra välfärdsprogram som Medicare
… varje gång orden ”Ryssland”, ”Kina” eller ”Iran” nämns

Ta två shots…

… när Harris hänvisar till ”Project 2025”
… när Trump nämner ”San Francisco” eller ”California”
… om Trump säger att Harris döljer Bidens förfall
… om Harris noterar att hon stöds av Dick Cheney

Drick hela drinken i ett svep…

… om Trump säger att han kan mer om fotboll än Tim Walz
… om Harris säger till Trump att ”det är jag som pratar”
… om Trump anklagar Harris och Biden för att vara pro-Hamas
… om Harris kan förklara kriget i Ukraina utan att stamma

Drick upp all sprit du har hemma…

… om Trump och Harris faktiskt är överens om något

Några höjdpunkter släppt av Trump efter debatten med Biden och varför han debatterar Harris i kväll.