Ur flödet/i korthet

Dagen innan den efterlängtade presidentdebatten mellan Donald Trump och Kamala Harris, tog den före detta demokraten Robert F. Kennedy Jr bladet från munnen och förklarade vad presidentvalet i grunden handlar om.

Håll öronen öppna, för Kennedys analys kommer inte att tas på allvar av vår media, som inte har mycket annat att bidra med än att Trump är ond och Kamala är god.

Kennedy konstaterar att Kamala Harris segertal till det Demokratiska partiets konvent för några veckor sedan var krigiskt och kunde ha skrivits av CIA och de krigshetsande neokonservativa – de påstådda republikanerna som vill att pacifisten Trump ska dra dit pepparn växer.

Enligt den livslånga demokraten brukade det Demokratiska partiet representera den lilla mannen, men det har förändrats. I presidentvalet 2020 röstade omkring 50 procent av väljarna på Trump, men de väljarna representerade bara 30 procent av USA:s totala rikedom. Övriga 50 procent röstade på demokraten Joe Biden, men de väljarna stod för 70 procent av förmögenheten.

Demokraterna är, säger Kennedy, inte längre genomsnittsamerikanens parti, utan har blivit partiet för Wall Street, det militärindustriella komplexet, Big Pharma, Big Agriculture, Big Tech, Big Banking och allt som Trump kallar Deep State.

Enligt den desillusionerade sonen till president Kennedys justitieminister, Robert F. Kennedy, arbetar Deep State för att göra USA till en kleptokrati och en förtryckande oligarki vars mål är att berika de redan rika på de fattigas bekostnad.

Det var ett sådant system som amerikanerna år 1776 gjorde revolution mot för att besegra, säger RFK.

Får jag (LH) tillägga att det inte finns något förvånande i RFK:s analys. Jag antar att det alltid har varit så att de rika och mäktiga har strävat efter att få mer makt och större rikedom och har föraktat gemene man. Förr kallades det klasskamp, ​​men det är inte ett perspektiv som intresserar media, som för länge sedan blivit apologeter för kleptokraterna och oligarkerna.