Ur flödet/i korthet

BBC lyfter på slöjan efter att de senaste åren varit överdrivet lojala mot regimen.

I en BBC-artikel  för några dagar sedan framkommer det att en ideell organisation känner en betydande oro över de 15,3 miljarder pund som delades ut av den konservativa regeringen under covid-pandemin.

Transparency International UK hittade 135 kontrakt med ”hög risk”.

Tjugoåtta kontrakt värda 4,1 miljarder pund tilldelades företag med känd politisk koppling, medan 51 kontrakt värda 4 miljarder pund gick genom en ”VIP-linje” för företag som rekommenderades av parlamentsledamöter och liknande, en praxis som High Court ansåg var olaglig.

”Normala skyddsåtgärder som skyddar processen att bjuda på statliga kontrakt mot korruption avbröts under pandemin.”

Det är nog inte så förvånande att VG i januari 2022 kunde rapportera att:

Förmögenheterna för världens tio rikaste har ökat mer under coronapandemin än under de senaste 14 åren tillsammans…

Att haussa upp pandemier är en god affär.

”Filantroper” och andra är snabba med att lägga sina långa fingrar i kassakistan och sätta dem i bottenlösa skulder. Det är ofta samma ”filantroper” som lånar dem pengarna.

Om du gör motstånd får du smutskastningskampanjer riktade mot dig, eller ännu värre. Ett exempel är behandlingen som Anders Tegnell fick för att han följde evidensbaserad medicin. Och visst hade han rätt, enligt Forskning.no. Men innan dess idiotförklarades han av en enad mediekår över hela världen.

Advokaten Dr Reiner Fuellmich, mest känd för att ha vunnit rättegångarna i Deutsche Bank-skandalen och Volkswagen-skandalen, den senare även känd som Dieselgate, gick systematiskt till väga för att avslöja ”coronagate”. Han hade långa intervjuer med många av världens ledande myndigheter inom olika områden relaterade till ”covid-bedrägeriet”. Han har nu suttit i ett tyskt fängelse i nästan ett halvår utan rättegång, anklagad för förskingring.

Biologen och ledamoten av det engelska parlamentet, Andrew Bridgen, mest känd för att ha avslöjat Englands största rättsskandal; postmästarskandalen, var också ”envis” mot coronaetablissemanget, och var troligen anledningen till att små barn inte vaccinerades med mRNA-vaccinet i Storbritannien.

Bridgen säger själv att han både har blivit lockad med pengar och hotad till livet. Annars har man försvårat hans liv genom att se till att han var tvungen att flytta ner sitt kontor i källaren utan dagsljus, och se till att han inte beviljas en bilförsäkring, bara för att bara nämna något.

Med 15,3 miljarder pund – inte kronor, utan pund – kan du göra livet till en dans på rosor, eller göra ett helvete för dem som inte dansar efter pipan.

Jag rekommenderar även alla att läsa ”Når global helse blir business” i Aftenposten Innsikt. Då förstår man lite av krafterna bakom det som har hänt de senaste åren efter 2020.

Som tur är kommer det upp fall i England nu, liksom i USA, så vi får hoppas att samma sak händer hos oss. Medicinsk korruption leder till mycket lidande, och man kan undra vad de inblandade har kokat ihop.

Texten publicerades först på Kjetil Tveits Facebook-sida.