Nyheter

En 15-årig pojke skottskadades idag på Trångsundsskolan i Huddinge. Skottlossningen ska ha skett inne på en skoltoalett strax före halv nio på onsdagsmorgonen. Pojken uppges vara allvarligt skadad och har förts till sjukhus för vård. En annan elev har gripits misstänkt för mordförsök.

– Personen var vaken och talbar när vi kom till platsen och vårdas nu på sjukhus, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas till Aftonbladet.

Enligt uppgifter kan eleven ha agerat på uppdrag av någon annan.

– Vi tittar nu på vad det finns för kopplingar mellan målsägande och den misstänkte, säger Boström Thomas.

– Vi letar inte efter fler gärningsmän och vi har inte fler skadade.

Den skadade eleven, som är i 15-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans för vård.

Trångsundsskolans rektor Kaj Majuri höll vid lunchtid en pressträff på skolan som sändes via SVT. Enligt honom handlar det om en konflikt mellan två elever som har urartat, men skolan ska inte ha sett några tecken på att något så allvarligt var på väg att hända.

– De hade en konflikt för något år sedan, men vi redde ut det. Nu uppstod en konflikt som spårade ur på ett fruktansvärt sätt, säger Kaj Majuri.

Skolans elever inrymdes i sina klassrum efter skjutningen, och alla vårdnadshavare informerades. Trångsundsskolan håller öppet under resten av skoldagen, men undervisningen upptas först på fredag och många föräldrar har valt att hämta hem sina barn.

Polisen har inte velat kommentera vilken typ av vapen som använts, men enligt Peter Berggren, lokalpolisområdeschef i Huddinge, ska ett vapen ha anträffats på platsen och tagits i beslag. Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.