Ur flödet/i korthet

Som man kan förvänta sig råder det mycket oenighet om vem som vann tisdagens debatt mellan Kamala Harris och Donald Trump. Jag tror att Kamala gjorde det, med tanke på att vicepresidenten inte dök upp för att diskutera politik, utan för att sälja en produkt.

Det uttrycks bäst av Donald Trumps svärdotter, Lara Trump, som har en ledande position i sin svärfars valkampanj. Enligt henne var detta inte en debatt i ordets rätta bemärkelse, eftersom Donald Trump mötte en ”Hollywood-produktion”. Den stackars mannen var tvungen att försöka hålla politiskt avstånd till en kvinnlig skådespelare som hade övat på att ljuga och skratta hånfullt varje gång den tidigare presidenten försökte förklara sig.

Vad gör man i en sådan situation? I Danmark skulle det motsvara att Lars Løkke ställde upp i TV för att debattera en operasångare som istället för att presentera politik sjöng en aria, och eftersom det är trevligare att lyssna på sång än på Løkke skulle operasångaren oundvikligen utses till vinnare.

Enligt en undersökning beställd av New York Post ansåg hälften av dem som tittade på åtminstone delar av den så kallade debatten att Harris avgick med segern, medan 28 procent stödde Trump och 13 procent inte hade någon åsikt.

Det mest uppseendeväckande är dock att Harris seger inte verkar ha omsatts i några väljarvinster.

Enligt New York Posts undersökning har det motsatta hänt, stödet för Trump har gått upp en procentenhet efter prestationen mot Kamala. Och den senare befinner sig precis där hon var innan mötet med den orangea mannen.

Just nu har Harris stöd av 50 procent av de troliga väljarna, medan Trump ligger på 47 procent.

Man kan därför bara lura hälften av amerikanerna, även om allt från Wall Street, Big Tech, nästan all media och otaliga kändisar försöker sälja Kamala Harris som Guds budbärare av lycka på jorden.

Ska vi glädja oss över det resultatet? Det tror jag nog, med tanke på att man i Danmark kan få en överväldigande majoritet av väljarna att falla för samma bedrägerier varje gång det är val.