Nyheter

Israel hackade kontrolltornet på Beiruts internationella flygplats och meddelade att de inte skulle tillåta att ett fraktplan från Qasem Air, flight nr QFZ9964, landade i Beirut. Medan planet var i luften ingrep libanesiska myndigheter och beordrade det att vända för att undvika att planet skulle bli nedskjutet eller flygfältet bombat.

U-sväng över Syrien

Flygspårning visar att ett flyg knutet till Islamiska revolutionsgardet (IRGC) gjorde en u-sväng över Syrien. Det är oklart om detta är planet som varnades för att inte landa i Beirut, men IRGC har under flera år skickat vapen och ammunition till Hizbollah med flyg.

På fredagskvällen meddelade Israel Defense Forces (IDF) att de kommer att skjuta ner flygplan som kommer med vapenleveranser till Hizbollah.

Flyg ”inställda tills vidare”

På lördagen meddelade Islamiska republiken att alla flyg tillhöriga Iran Air med destination Beiruts internationella flygplats Rafic Hariri var ”inställda tills vidare”, rapporterar The Telegraph.

Reuters, som först rapporterade om u-svängen, citerade en källa från libanesiska luftfartsmyndigheter som sa att Israel ”hotade att använda våld” och att ”departementet prioriterar människoliv”.

Även iranska militärrådgivare flyger regelbundet mellan Teheran och Beirut.