Nyheter

En Hamas-terrorist som fångades på video den 7 oktober när han drack en flaska läsk framför två unga pojkar efter att ha mördat deras far dödades i en israelisk attack i Gaza i helgen.
Djävulen, Ahmed Fozi Wadia, var en av de Hamas-terrorister som korsade den israeliska gränsen från luften med skärmflygare den dagen, skriver Caitlin Doornbos i New York Post.
Wadia var en av Hamas bataljonschefer som genomförde en räd och beordrade slakt av den israeliska bosättningen Netiv HaAsara för 11 månader sedan.
Wadias fruktansvärda attack på sin familj i bosättningen den 7 oktober var en av dagens mest vidriga och minnesvärda händelser som spelades in och visades privat för journalister av den israeliska ambassaden under krigets första månader. Brutaliteten fångades i en video på familjens övervakningssystem.

I klippet ses pappan, 46-årige Gil Taasa, springa med sina två små pojkar in i ett skyddsrum när terroristerna stormade hans hem, skriver Doornbos. Wadia kastade sedan en granat in i det lilla skyddsrummet, men Taasa kastade sig på det för att skydda sina barn, som var 8 och 12 år gamla.
Pojkarna sågs senare blodiga inne i sitt hem och tröstade varandra. Djävulen Wadia stod över dem och drack deras cola.
– Lördagens precisionsattack mot det område där terroristerna opererade var i närheten av Al-Ahli-sjukhuset i Gaza City, sade den israeliska militären i ett uttalande.”Inga attacker utfördes inne på Al-Ahli-sjukhusområdet”, tillade de.

Gil Taasa (46) var hemma med sina två yngsta söner, Koren (12) och Shay (8), när Hamas attackerade.
Flyganfallet kom två dagar efter att israeliska styrkor hittat sex personer i gisslan, däribland en israelisk-amerikansk, som skjutits ihjäl i Hamas underjordiska tunnlar i Gaza.
– ”Det är en berättelse som gör djupt ont, i varje del av min kropp”, skriver Noa Magid. Det är också en historia som är för hemsk för att läsas.