Nyheter

Enligt The Sunday Times betalade en parlamentsledamot från Labour för en personlig shoppare, kläder och ändringar för Lady Starmer, både före och efter att Labour-ledaren blev premiärminister i juli. Men Labour säger sig ha kontaktat myndigheterna om saken.

Sir Keir Starmer är under utredning för eventuellt brott mot parlamentets regler efter att ha underlåtit att avslöja att några av hans frus exklusiva kläder köptes av hans största personliga donator, Lord Alli.

Lord Alli betalade för en personlig shoppare, kläder och ändringar för Lady Victoria Starmer, enligt uppgift både före och efter att Labourledaren blev premiärminister i juli, enligt The Sunday Times.

I år har den brittiske premiärministern fått arbetskläder för nästan 19.000 pund och flera par glasögon från Lord Alli, tidigare ordförande för modekedjan Asos, enligt The Times. Gåvorna har offentliggjorts.

Allis, som sägs ha en personlig förmögenhet på omkring 200 miljoner pund, spenderade dessutom 20.000 pund på boende för Starmer under valkampanjen och en liknande summa på ”privata kontorskostnader”, som också offentliggjordes.

Alli betraktas som asiat eftersom båda hans föräldrar är indo-karibier. Hans mor, som är sjuksköterska, är indo-trinidadisk från Trinidad och Tobago och hans far, som är mekaniker, är indo-guyanesisk från Guyana. Hans mor var hindu och hans far muslim, och han har två bröder, en hindu och en muslim.

Detta kan av vissa britter tolkas som att Starmer är köpt och betald av de muslimer han har lovat att skydda, medan etniska britter inte har någon plats på Labours agenda.

Keir Starmer: ”Jag kommer att göra allt i min makt för att skydda muslimer

En talesman för No 10 Downing Street sa till Sky News att det var ett förbiseende som hade rättats till efter att de ”sökte råd från regeringen när de tillträdde”.

– Vi trodde att vi hade följt reglerna, men efter ytterligare frågor denna månad har vi deklarerat ytterligare poster.

De konservativa krävde en ”fullständig utredning” efter The Sunday Times rapport.
En talesman för det konservativa partiet sade:

– Det har bara tagit 10 veckor för Keir Starmer att utredas för sitt beteende.

– Efter att ha mött anklagelser om kamratskap och nu uppenbarligen allvarliga överträdelser av parlamentariska regler måste det göras en fullständig utredning av glasögonpassskandalen.

– Det råder ingen tvekan om att de miljontals utsatta pensionärer över hela landet som måste välja mellan värme och mat skulle ta chansen att få gratis kläder bara för att hålla värmen inför Labours grymma nedskärningar.

Starmer har bara varit i Downing Street i några månader men slår redan alla rekord när det gäller impopularitet.