Ur flödet/i korthet

Israel är en oas av demokrati i en öken av tyranni – och den brittiska utrikesministerns drag tjänar terroristernas sak.

Som ni vet har David Lammy, utrikesminister i Starmers Labourregering, beslutat att stoppa exporten av 30 olika typer av vapen. Specifikt vill Storbritannien stoppa all export som används i kriget mot Hamas i Gazaremsan.

Eftersom kriget faktiskt äger rum i Gazaremsan innebär detta i praktiken en nästan total bojkott av vapenleveranser till Israel. Vapen som inte kan användas i krig är till liten hjälp.

Detta sker samtidigt som Israel befinner sig i ett existentiellt krig och där möjligheten till nya fronter är ett reellt hot. Det sker också omedelbart efter att sex personer i gisslan har avrättats av Hamas.

I sin mörkaste stund sviks Israel av de norska och brittiska regeringarna, kritiseras hårt av EU och Biden-regimen uppmanar också till eldupphör och en tvåstatslösning.

Kalla mig sentimental och nostalgisk, men jag föredrog det när Labour kontrollerades av fackföreningarna och inte Gazapartiet.

Det här är vad Allison Pearson skriver i The Telegraph. Hon anser att Starmers vapenförbud mot Israel är ett skamligt förräderi mot en heroisk allierad.

Att höra Lammy säga att han upphävde 30 av 350 vapenexportlicenser eftersom det fanns en risk att sådan utrustning ”kunde användas för att begå allvarliga kränkningar av internationell humanitär rätt” var en djärv utmaning för satirens gränser.

Vad sägs om de grymheter som Hamas låg bakom den 7 oktober? Hur är det med de pågående grymheterna i Iran, Israels huvudfiende?

Vad sägs om de grymheter som kommer att översvämma Europa om Israel faller? Sådana detaljer oroar inte ”Two Tier Keir”. Snarare fängslar han dem som protesterar på Facebook.

Pearson är inte särskilt imponerad av Lammy.

I oppositionen specialiserade Lammy, en överpromoterad idiot vars arrogans är omvänt proportionell mot hans intelligens, sig på pinsam politik i sjätte klass.

2018 beskrev Lammy Donald Trump som ”en sociopat som sympatiserar med nynazister”. Han vägrade att ta tillbaka uttalandet i juli i år och sa till BBC Breakfast att ”många människor hade saker att säga” om Trump.

För Labour är det bara röster som räknas. Fler muslimska röster betyder mer än en förnuftig utrikespolitik och Israels rätt att existera.

Samma dag som Lammy gjorde sitt uttalande valdes fyra Gaza-anhängare, några av dem uttalade Hamas-sympatisörer, in i parlamentet för Labour. Det är lätt att se vart det här är på väg när man listar namnen: Ayoub Khan, Adnan Hussain, Shockat Adam och Iqbal Mohamed.

Ingenting att oroa sig för, mina damer och herrar. Det är bara en islamisk separatistgrupp som nu sitter i vårt parlament i syfte att påverka regeringens politik mot åsikter som strider mot våra värderingar och traditioner.

Israel är en extremt viktig partner för Storbritannien, både när det gäller militär underrättelseverksamhet, men också när det gäller att leverera mediciner till det sviktande NHS.

Men Labour väljer att fjäska för länder som tillhör en kultur som inte exporterar något av värde till britterna förutom grooming, våld, mord och våldtäkt, samt enorma kostnader för ruinerade brittiska skattebetalare.

Eftersom Storbritannien endast står för en procent av vapenleveranserna till Israel är detta också ren symbolpolitik. Men det är värt att notera vilka symboler Starmer och co väljer att luta sig mot.

Lammy ”är en sådan idiot att han förmodligen hoppades på att vinna några poäng hos Liberal Alliance och vänsterextrema, pro-palestinska judehatare, samtidigt som han undvek en diplomatisk incident”, skriver Pearson.

Utrikesministern underskattade grovt den avsky som hans bristande respekt för ett sörjande Israel skulle väcka.

Hans israeliska motsvarighet Israel Katz var tydlig:

– Detta steg sänder ett mycket problematiskt budskap till terroristorganisationen Hamas och dess anhängare i Iran.

Miljontals britter reagerar med djupt förakt. På bara några veckor har Starmer lyckats skapa den kanske mest hatade brittiska regeringen i historien, och britterna förtvivlar.

Det här är britter som förstår att Israel och dess militära styrkor IDF står i frontlinjen för att skydda hela västvärlden.

För att ta ett exempel från ”Game of Thrones”: IDF är vår Night’s Watch. De skyddar muren som håller barbariet borta från civilisationen. De kämpar hjältemodigt mot The Army of the Dead.

Efter lördagsmänniskorna kommer söndagsmänniskorna att vara målet, och kriget är redan igång, tack vare värdelösa politiker som redan har bjudit in en gigantisk femtekolonn hit.

Många britter og norrmän känner en djup skam över sina politiska ledare. Men de judar jag har träffat har inga problem att förstå att det inte är vi vanliga norrmän (eller britter) som ligger bakom.

Pearson kommer snart att resa till Israel och hon kommer att förklara situationen på följande sätt:

Jag kommer att be om ursäkt till varje israel jag träffar för den brittiska regeringens smaklösa svek.

Jag kommer att förklara att Israel förblir vår värdefulla allierade, en oas av demokrati i en öken av tyranni, att vår utrikesminister är en storhetsvansinnig idiot och att Labour bara försöker blidka grupper som de flesta anständiga människor inte håller med om.

Jag skulle säga det, och jag skulle hoppas, ja jag skulle be, att det är sant.

Am Yisrael Chai.