Kommentarer

Det blir gradvis mer accepterat att prata om potentiella skador på grund av coronavaccin. Det är positivt, men många kommer att tycka att det är för lite och för sent för att återupprätta förtroendet för myndigheter, sjukvård och medicinsk industri.

Professor Tore Elling Ulvestad är specialist i immunologi och transfusionsmedicin samt avdelningschef vid mikrobiologiska avdelningen vid Haukeland Universitetssjukhus i Bergen. På uppdrag för Norsk Sykepleierforbund (NSF) har han tittat på studier som finns om efterverkningar av de konkurrerande coronavaccinerna från Pfizer, Moderna och AstraZeneca.

I september 2024 konstaterar professorn att det finns en vetenskaplig grund för att fastställa ett samband mellan covid-19-vaccinerna och utvecklingen av negativa biverkningar. Dessa kan inkludera trötthet, hjärndimma, muskelsmärtor och kognitiva besvär.

”Det finns tydliga bevis för att det i sällsynta fall finns samband mellan vaccination och de nämnda tillstånden”, säger Ulvestad till tidningen VG. Ulvestad menar ändå att det inte var oansvarigt att rulla ut coronavaccinerna.

Han tycker att det är förvånande att det inte finns något bättre forskningsmaterial om potentiella biverkningar, men menar ändå att underlaget nu är mer än bra nog för att dra slutsatser.

– Det mesta görs i efterhand. Vi borde ha tänkt på detta i förväg, men vi måste lära oss av det. Vi har haft ett gyllene tillfälle till bra forskning i samband med massvaccination, men nu är det faktiskt för sent, säger Ulvestad.

Advokat Kjell Inge Ambjørndalen företräder Sykepleierforbundet. Han menar att Ulvestads rapport är ett genombrott för dem som kämpar för att få sin sjukdom godkänd som biverkning av coronavaccin. ”Rapporten säger att det finns en biologiskt rimlig möjlighet för vissa mycket, mycket få människor att drabbas av permanent skada. Därmed är också kravet på laglig grund uppfyllt”, säger han till NRK.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) har bistått 30–40 sjuksköterskor i vaccinskadefall. Ytterst få av dessa har fått framgång i sina anspråk på ersättning. NSF-ledaren Lill Sverresdatter Larsen förklarar varför detta är en viktig fråga för dem:

”Vacciner som rekommenderas av de norska myndigheterna är säkra, och det är viktigt att befolkningen accepterar erbjudandet om vaccin. Ändå är det tyvärr så att en del får skador efter vacciner”, skriver Larsen. ”Då är det viktigt att dessa kan vara säkra på att få rättslig ersättning så att de utöver skadan inte själva behöver stå för den ekonomiska skadan”.

Både Tore Elling Ulvestad och Lill Sverresdatter Larsen anser att det är viktigt att poängtera att rapporten inte bör bidra till ökad vaccinskepsis.

– Nej, det borde vara tvärtom. Vaccinerna är för det mesta säkra, men vissa är fortfarande drabbade av allvarliga biverkningar. Det här är inget stort problem för allmänheten, men det är en katastrof för de som drabbas, säger Ulvestad.

– Som Ulvestad förtydligar är det sällsynt att vaccin orsakar bestående skada. Det är ändå viktigt att lyfta fram att det kan finnas ett samband så att de som faktiskt skadas får rättslig ersättning”, skriver Larsen.

Det är chockerande att fortfarande höra sådana uttalanden från medicinsk personal hösten 2024. Sedan massvaccinationen mot coronaviruset började 2021 har vi sett tre år av kontinuerlig överdödlighet i dussintals länder samtidigt.

Siffrorna för 2024 är fortfarande ofullständiga. Lyckligtvis verkar de i vissa länder vara något lägre än de skyhöga dödssiffrorna vi såg 2022. Men de är fortfarande höga, med många oförklarliga dödsfall bland relativt unga människor. Många människor är också sjuka i diffusa besvär. Offren räknas förmodligen i miljontals människor över hela världen, och deras antal växer dagligen.

Trots vad myndigheterna och större delen av det medicinska etablissemanget fortsätter att hävda, misstänker många medborgare nu starkt att den främsta drivkraften bakom överdödligheten är de så kallade coronavaccinerna. Bevisen för denna hypotes är redan starka och fortsätter att stärkas varje månad.

Min personliga uppfattning är att absolut ingen person, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund, ska få flera doser av mRNA-baserade vacciner. Inga. Coronaviruset covid-19 har muterats till en mycket låg dödlighet. De så kallade vaccinerna, som nog inte ska kallas vacciner, ger också ett väldigt svagt skydd mot ett virus som nu inte är farligt för de allra flesta människor.

Å andra sidan är de potentiella negativa biverkningarna från dessa injektioner stora och i vissa fall mycket farliga. Miljontals människor har förmodligen redan dött, eller drabbats av betydande och i vissa fall försvagande hälsoproblem av dessa produkter. Varje enskild dos av mRNA-baserade injektioner är i praktiken nästan uteslutande negativt för din hälsa.

Trots det fortsätter myndigheterna att marknadsföra de mRNA-baserade produkterna från Pfizer. På sin hemsida rekommenderar Norska Folkehelseinstituttet (FHI) fortfarande coronavaccination med Pfizer för ett antal personer. Detta följs upp av statskanalen NRK. FHI rekommenderar att följande grupper tar en ny boosterdos coronavaccin inför höst/vintersäsongen 2024/25::

  • personer i åldersgruppen 65 år och äldre samt boende på äldreboende
  • personer i åldersgruppen 18-64 år som ingår i en riskgrupp
  • unga i åldersgruppen 12-17 år med en allvarlig bakomliggande sjukdom
  • barn 6 månader–11 år med en allvarlig bakomliggande sjukdom om barnets läkare anser att detta är viktigt
  • gravida kvinnor i 2:a och 3:e trimestern. Vaccination i 1:a trimestern kan övervägas om den gravida kvinnan har ytterligare sjukdomar som ger ytterligare ökad risk.

Att ge dessa så kallade coronavacciner till äldre människor är helt klart oförsvarligt, när vi vet vilka skadliga effekter de kan ha. Att injicera dessa mycket farliga mRNA-produkter i små barn och gravida kvinnor är vansinnigt och ondskefullt, om inte rent brottsligt. Det här måste ta slut.

Tyvärr kan vi inte hjälpa de människor som redan har dött av detta. Det enda vi kan göra nu är att begränsa skadan, men låt oss åtminstone göra det. Vi har tillräcklig information för att kunna dra slutsatsen att varje dos ökar risken för hälsoskador.

All användning av mRNA-baserade injektioner måste avbrytas omedelbart. Detta borde ha gjorts för länge sedan. Dessa produkter kanske aldrig hade gjorts tillgängliga på marknaden om normala medicinska procedurer hade följts för att kontrollera dem i förhand och avslöja deras faror. Att hundratals miljoner människor runt om i världen har blivit utsatta för potentiella hälsoskador, kommer sannolikt att bli ihågkommet som ett av historiens stora brott.

Coronavaccinskandalen kan påverka hur miljontals människor i många länder ser på sina regeringar, deras massmedia och deras forskare, särskilt deras läkare. För många medborgare har det grundläggande förtroendet för deras regering och deras offentliga institutioner redan skadats på ett irreparabelt sätt.

Jag uppmanar härmed all medicinsk personal, särskilt läkare, att gå med Dr. Clare Craig, Dr. Aseem Malhotra och många andra för att underteckna The Hope Accord. Detta är en namninsamling från juli 2024 undertecknad av vårdpersonal, forskare och berörda medborgare. Punkt nummer ett i detta upprop är ett omedelbart stopp för mRNA-vaccinerna. Texten lyder som följer:

”Det finns allt fler bevis för att den utbredda lanseringen av de nya Covid-19 mRNA-vaccinprodukterna bidrar till en alarmerande ökning av funktionshinder och överdödlighet. Korrelationen som observerats mellan lanseringen av vaccinet och dessa oroande trender stöds nu av flera viktiga fynd. Dessa inkluderar upptäckten av rimliga biologiska skademekanismer som har påvisats i laboratorie- och obduktionsstudier, samt höga förekomster av biverkningar i randomiserade kliniska prövningar och nationella övervakningsprogram. Sammantaget indikerar dessa observationer ett orsakssamband. Denna nya teknik fick ett nödtillstånd för att lösa en situation som inte längre existerar. Framöver är det de som fortfarande argumenterar för dessa produkter som har bevisbördan för att de inte leder till nettoskada. Tills sådana bevis presenteras bör tillsynsmyndigheter avbryta användningen som en vanlig medicinsk försiktighetsåtgärd.”

Uppropet efterlyser också oberoende utredningar och en omfattande omvärdering av alla coronavaccinprodukter. En fullständig utredning av skademekanismer måste göras för att förstå deras inverkan på människokroppen, både på kort och lång sikt.

Vaccinskadade måste också erkännas och stöttas. Stödet ska omfatta lättillgängliga multidisciplinära kliniker som erbjuder undersökning och behandling samt lämplig ersättning till alla som skadats. Förnekandet av vaccinskador är ett svek mot de människor som följde officiella direktiv, ofta under tvång från mandat som begränsade deras tillgång till arbete, utbildning, resor och sport.

The Hope Accord hävdar också att läkarkåren måste kliva fram ”genom att erkänna att vi har gått vilse”. En ärlig och grundlig undersökning av orsakerna till detta behövs, inklusive en granskning av institutionellt grupptänkande, intressekonflikter och undertryckande av ärlig vetenskaplig debatt.

Grundläggande och högt värderade principer för medicinsk etik ignorerades från 2020 under premissen om en nödsituation. Man åsidosatte principer om att inte skada patienter, om informerat samtycke, om kroppslig autonomi och dessutom inställningen att vuxna skyddar barn – inte tvärtom.

Försiktighetsprincipen ställdes på huvudet. Särskilt oroande var urholkningen av yttrandefriheten och därmed medborgarnas möjlighet att ställa kritiska frågor om de åtgärder som infördes. Konsekvensen av detta var att befolkningen, särskilt friska unga – inklusive barn – utsattes för ”oacceptabel risk för skada”.