Nyheter

På fredagen varnade premiärminister Benjamin Netanyahu i FN:s generalförsamling för att Israel kan nå alla delar av mullornas Iran – och om de attackerar kommer de att få svar. Han signalerade inte heller någon tvekan i Gaza.

Ett meddelande till tyrannerna

– Jag har ett meddelande till tyrannerna i Teheran. Det finns ingen plats i Iran som Israels långa arm inte kan nå. Detsamma gäller hela Mellanöstern.

Delegater, inklusive från Libanon och de palestinska områdena, lämnade salen när Netanyahu, under en blandning av jubel och arga utrop, gick upp på podiet:

– Efter att ha hört lögnerna om och förolämpningarna mot mitt land från den här talarstolen bestämde jag mig för att korrigera det, inledde Netanyahu.

Hamas ska inte bygga upp Gaza

Netanyahu lovade att kämpa tills ”segern är total” och sa att Hamas inte kommer att delta i återuppbyggnaden av Gaza av den enkla anledningen att ”de måste lämna”.

Sedan i måndags har Israel flyttat fokus från Gaza till norra fronten. Angående attackerna mot Libanon sa han att de kommer att fortsätta ”tills vi uppnår våra mål”.