Ur flödet/i korthet

Vi har bjudit in Tommy Robinson till Norge. Han kommer att medverka under vårt nästa läsarmöte i Oslo den 24 september.

Tommy Robinsons berättelse är bekant för många av våra läsare. Hans kamp mot grooming-gängen och islamiseringen av engelska städer har gjort honom till en kändis långt utanför Storbritanniens gränser.

Som grundare och ledare för EDL (English Defence League) 2009 blev Tommy Robinson ett ansikte för gräsrotsmotståndet mot islam. EDL fick många anhängare, men Tommy Robinson lämnade gruppen 2013 och sa att han inte längre kunde kontrollera extremisterna som rörelsen hade lockat till sig. EDL upplöstes officiellt. Många menar att organisationen ändå fungerar i form av mindre grupper och just nu bedrivs en underskriftskampanj för att få den brittiska regeringen att klassificera EDL som terroristorganisation och förbjuda den.

Är Tommy Robinson en hjälte som bara säger det som det är och pekar på elefanten i rummet, eller är han en skurk som ”missbrukar yttrandefriheten och hetsar till våld”? Britterna är splittrade, men media verkar vara överens om att det vore bäst om han helt enkelt sattes i fängelse för gott.

Under tiden ökar Tommys popularitet. Med de senaste oroligheterna har Tommy fått en ledarroll och han har blivit symbolen för något större i vår tid. De politiska förändringarna sker snabbt och premiärminister Keir Starmer har visat sig vara en wanna-be-förtryckare. Vem kunde tro att Harold Wilsons parti kunde hosta upp en så auktoritär figur som säger att han vill ”skydda muslimerna”? Eliten är rastlös och vill stoppa protesterna. Detta fick Elon Musk att säga att Storbritannien är på väg mot inbördeskrig.

Nu handlar det inte längre bara om Tommy, utan om yttrandefrihet och Storbritanniens framtid.

Vi vill höra vad budbäraren av alla de dåliga nyheterna har på hjärtat.

Du är hjärtligt välkommen att köpa biljetter till mötet med Tommy.

Våra prenumeranter är våra viktigaste supportrar och vi vill belöna våra befintliga prenumeranter genom att ge dem förköpsrätt på biljetter.

Så om du är prenumerant i skrivande stund, kommer du inom kort att få ett mail från oss med en länk för att köpa biljetter och ett separat lösenord för köp. Det är den e-postadress som du har registrerat abonnemanget med som kommer att användas.

Om det finns fler biljetter kvar efter att prenumeranterna har kunnat köpa sina, så läggs dessa ut till försäljning nästa måndag och kommer att synas på vår förlagssida.