Nyheter

I en brutal video, som Document har valt att publicera, ses en pojke som tillhör den extrema rörelsen NLM attackera en äldre man med kniv. Detta bekräftas av polisen.

Detta bekräftas av video, Aftonbladet och Samnytt.

På onsdagskvällen i Hässelby smyger en pojke under 15 år upp bakom en äldre man med rullator och hugger honom upprepade gånger med en kniv i ryggen. Efter attacken skriker pojken lyckligt. Videon har blivit viral på Telegram, YouTube och andra sociala medier.

Den äldre mannen tog sig hem på egen hand och åkte till sjukhus. Enligt Samnytt slutade det med att han fick en punkterad lunga.

Enligt polisen är de personer som kopplas till detta våld en del av NLM-rörelsen, som står för ”No lives matter”. Enligt US Homeland Security är detta en extremiströrelse som uppmuntrar hänsynslöst våld, mord och terror i kampen mot ”samhällsnormer”, som hämnd för att ha hamnat utanför samhällets huvudfåra. På Telegram delas videon med följande text:

”Ni som är utestängda från samhället, ni som känner er mobbade, ni som känner att ni blir felbehandlade. Sluta tänka som ett offer. Stå upp för er själva och skapa ren panik och terror i samhället”.

Enligt polisen rör det sig om tre separata incidenter av våld mot olika slumpmässigt utvalda personer av samma person. Polisen har uppsökt pojken och genomfört husrannsakan på hans adress. Det återstår att se om det kommer att bli några konsekvenser för pojken eller hans familj, eftersom han är minderårig.

Se videon (OBS: Starka bilder)

 

Det finns flera videor publicerade av Samnytt av samma typ av händelser.