Kommentarer

De kan bara förklara för dig att det är du som är galen under en viss tid. När det du kan se med dina egna ögon motsäger vad de säger till dig, då finns det ingen anledning att lita på något de säger till dig. Använd sanningsverktyget. Ta reda på vad som är sant – objektivt sant – innan du tror något. Vi brukade kalla det sunt förnuft. Jag vet inte vad de styrs av i dag. Hållbarhetsmål, kanske.

Nymarxism

Trenden under de senaste hundra åren, och vad som blir tydligare för varje vecka som går, är att västerländska demokratier är under stark press från ny-marxistiska, ateistiska och globalistiska krafter. Jag tror att det är därför vi ser denna svikt i komplexa system.

Under globalismen ska nationalstaterna uppenbarligen avskaffas. Hela världen är nu ”ett rike”, behöver ”en regering” och har ”ett gemensamt mål – rädda och frälsa oss själva”. Allt måste därför förvaltas och beslutas av överstatliga och odemokratiska enheter som FN och EU. Det är något religiöst över det. Min analys är att nationalstaterna inte ska välja det som är bäst för oss ”dumma medborgare”, och i realiteten har vi förlorat vår makt som medborgare. Dessa enheter har tydliga totalitära drag som inte sätter medborgarnas intressen främst. Se vad du ser.

Jag måste få ställa frågan: ”Är det FN, EU eller norska medborgare som har mest makt i Norges politiska beslut?”. Har vi som medborgare reellt inflytande på den politik som bestämmer våra liv? Bygger politiken i Norge på objektiva sanningar som leder till frihet? [Det som gäller för Norge, gäller självklart även för Sverige; reds. anm.]

Inom marxismen är det ett mål i sig själv med revolutioner i olika former och att riva ”klasskillnader” – oavsett vilka ”klasskillnader” det handlar om. Dessa galningar tror att revolutioner av olika valörer, vare sig de är ”färgrevolutioner” eller ”kulturrevolutioner”, kan leda till ett kommunistiskt samhälle baserat på något de kallar ”jämlikhet” och ”demokrati”. Alla tänkbara ”klasskillnader” måste därför upphöra, privat egendom måste avskaffas, allt måste omfördelas genom kollektivisering.

Människor mäts i hur mycket nyttovärde de har för samhället. Privilegier, rikedom eller strävan efter ekonomisk vinst (inklusive egenvärde och människovärde) måste upphöra. Voilà! Vid en total kontroll över befolkningen införs rättvisan med ”equal of outcome” som resultat. Men om vi inte vill ha det så, då? Om vi ​​påpekar lögnen, möts vi då av godhet, kärlek och frihet? Se vad du ser.

Frihet för ”vanliga människor”

Frihet att välja vad du vill göra på din fritid. Frihet att välja var du vill bo, vad du vill studera, vad du vill arbeta med, frihet att tro vad du vill, frihet att köpa och sälja, frihet att skapa något, frihet att äta vad du vill, frihet att resa, att resa fritt, frihet att samlas, frihet att bilda familj, att gifta sig, att skaffa barn, frihet att läsa vad man vill, att skriva vad man vill, frihet att välja representanter för att styra landet.

Vi har ett antal friheter som kan listas. Flera av dem finns bland annat i grundlagen.

Orden från Kaliforniens dåvarande guvernör Reagan den 5 januari 1967 står sig väl:

”Frihet är bräcklig och är bara en generation bort från att utplånas. Frihet går inte i arv, utan måste kämpas för och ständigt försvaras, av varje generation.”

Vilka friheter ska vi då kämpa för?

Frihet att leva

Under de senaste tre åren har vi alla blivit matade med begreppen räntebana, styrränta, inflation, pristillväxt och kärninflation. Vad är sant om ”vanliga människors” ekonomi då? ”Det här är vad experterna säger, som har fel varje gång”. De säger att inflationen är mindre än väntat, men den har minskat mindre än vad som är målet, så då ändrar de räntebanan. Men då ökade priserna mer än de trodde? Och vad trodde de? Kommer räntan att sjunka snart? Hur är det med levnadskostnaderna?

1970-talets sätt att beräkna inflationen tog även hänsyn till ränta på lån. Försök att göra det idag. Då får du inte ett konsumentprisindex (KPI) på 2,1 %. Är det sant vad de säger om ekonomin? Vet politikerna något om ekonomin?

Är det sant att när levnadskostnaderna är större än inkomsten så har man frihet? Frihet att välja vad man vill göra på fritiden, vad man vill studera, frihet att äta vad man vill, resa, gifta sig, skaffa barn? Har man verkligen friheten att leva? Är inte individers och familjers ekonomi avgörande för livskvalitet och frihet? Om man under de senaste hundra åren har gått från att en person kan försörja en familj till att båda föräldrarna måste arbeta, men ändå inte kan försörja familjen, och de måste arbeta längre på grund av ”livslängdsjusteringar” – vad har vi kvar då? Se vad du ser.

Vill vi ha det så? Var det detta vi kämpade för? Är detta frihet? Om den politik som förs inte har lett till frihet, vad bygger då politiken på? Sanning? Eller lögner? Det farligaste är när vi inte ser att vi förlorar vår frihet. Så som EU har specialiserat sig på.

USA:s inverkan

Jag har lärt mig att det är absolut nödvändigt att följa vad som händer i USA, eftersom amerikansk politik får konsekvenser för hela världen – det måste man göra för att kunna förstå helheten. När USA är svagt är skurkarna säkrare, tyvärr. Kunskap är makt.

Det jag vet gör mig tryggare, och det gör världen mer begriplig. Det hjälper mig att göra val. Varför är det vi får serverat av våra upprapande nyhetskanaler väldigt annorlunda än verkligheten i USA? Baserar de sig på sanning? Eller på lögn? Presidentvalet tisdagen den 5 november 2024 blir en ödesdiger dag i världshistorien.

Förtigandet av de flesta av de bakomliggande faktorerna, mäktiga personer, maktstrukturer, allianser, organisationer, lagstiftning och byråkratiska mörkermän och -kvinnor är så slående i regimmedia att de skulle dömas för mened och grovt tjänstefel om de var i min bransch.

Jag kan snabbt nämna 60-100 personer och mäktiga organisationer*) i USA som idag påverkar flera aspekter av våra liv och vår frihet på ett mycket negativt sätt, antingen direkt eller indirekt. Det gör de oavsett om du känner till dem eller inte, och de allra flesta människor har aldrig hört talas om dem.

Det är i denna maktapparat – som ingen regimmedia berättar om – som maktkampen äger rum, faktiskt helt öppet. Men om du inte känner till dem kan du inte heller förstå bakgrunden till det du ser med dina egna ögon. Därför är detta en mycket allvarlig försummelse av vår media, som istället väljer att helt fördumma samtalet och det offentliga ordväxlingen.

De som bara tittar på NRK och[och SVT] och läser norska [och svenska] tidningar har uppenbarligen total överblick över alla dessa, eller hur? Jag älskar NRK och MSM. De ger mig liksom en … vad heter det … nej, ingenting. Ja, det var det. De ger mig ingenting alls. TV 2 hade faktiskt rätt en dag. Den dagen var det sol, som man sa. Det får man ändå ge dem!

På dag ett av Demokraternas nationella kongress (DNC), som är omgärdad som en fästning, måste man fråga varför Trump nämndes 147 gånger från talarstolen, USA:s ekonomi 27 gånger, gränsen åtta gånger, brott sex gånger, prisutveckling fem gånger och inflation tre gånger. Vad utgör det största hotet mot vad? Vad tycker du är viktigast att ta itu med och varför?

Att följa regimmedia är som att dyka i ett sovjetiskt träsk utan mask och tryckluft. Fact check that!

 

*) Låt mig illustrera det med helt öppna frågor:

Är det Trump som är en fara för demokratin, eller är det Obama, Pelosi, Schumer, Harris? Är USA en demokrati eller en konstitutionell republik? Blev Trump dömd i två riksrättsfall? Kommer han att dömas till 700+ års fängelse i fyra brottmål med 90+ åtal?

Vad är Fair and Just Prosecutors Alliance of California? Vilken bakgrund har Tanya Chutkan, Fani Willis, Jack Smith, Alvin Bragg, Matthew Colangelo och hustrun? Vad är sant? Är Musk radikaliserad? Är Civita radikaliserat? NRK? SVT?

Vilken politisk bakgrund och vilka mentorer har Kamala Harris? Vad skrev Steve Phillips? Vad är Rainbow Coalition? Vilket inflytande har det kinesiska kommunistpartiet i USA?

Vem är Victoria Nuland, Geoffrey R. Pyatt, Norm Eisen, Jeff Dewitt, Gina Haspel, Lisa Monaco? Vad är Atlantic Council? Vem är Steven D’Antuono, Ray Epps, Jay Bratt, James Clapper, Mike Morale, Tony Blinken?

Vad har USAid med FN:s säkerhetsråd och CIA att göra? Vem är Neil Shen på Seqoia Capital? Vem är Mark Elias, Jamie Raskin, Michael Issakov, James Clyburn?

Vad är Thunders Committe for Civic Participation? Vad är State Legislative Leadership Foundation, GBI Strategies, Election Integrity Project, Inflation Reduction Act?

Vad är Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries? Vem betalade för Tim Walz’ trettio Kinaresor? Vad är Open Society Group, Courier Newsroom?

Vilka är George Soros, Jared Cohen, Brad Smith, Reid Hoffman? Vad är Club for Growth? Vad är Cloward-Piven-strategin? Vad är Bank for International Settlements? Vem var John Dewey, Alice A. Bailey? Vem är Janet Yellen?

Vad är GARM, Operation Mockingbird, Media Literacy, Media Sustainability, Journal of Media Literacy Education och NewsGuard?

Är det klokt att spendera 1000 miljarder dollar var 100:e dag och ha ett underskott på 2000 miljarder dollar varje år på nationalbudgeten? Har det något med inflation att göra? Bygger ”det gröna skiftet” på objektiva sanningar? Vilken bakgrund har WHO:s generalsekreterare Tedros Ghebre-icke-jesus? Vad är FN:s Global Compact on Migration?