Ur flödet/i korthet

Med tanke på att Demokraterna fortsätter sina obevekliga attacker mot Trump är det inte konstigt att en överväldigande majoritet av väljarna anser det troligt att han kommer att utsättas för fler mordförsök mellan nu och valdagen den 5 november.

Det kan knappast råda något tvivel om att de två tidigare lönnmördarna inspirerades av Demokraternas vansinniga anklagelser som framställer Trump som en ny Hitler som vill avskaffa demokratin till förmån för ”vit överhöghet”. När ledande demokrater och deras lojala medier upprepar sådana anklagelser nästan dagligen är det ingen överraskning att någon skulle försöka vinna hjältestatus genom att döda honom.

Enligt den republikanske kongressledamoten Matt Gaetz, som förlitar sig på information från flera whistleblowers, finns det för närvarande minst fem grupper av attentatsmän som bara väntar på en chans att bli av med Trump den hårda vägen.

Man skulle kunna tro att de fortsatta dödshoten skulle få demokraterna att dämpa sin agitation mot den republikanska presidentkandidaten, men det tänker de uppenbarligen inte göra och det är svårt att dra en annan slutsats än att Kamala Harris och hennes anhängare direkt satsar på att få honom mördad.

Som Rasmussen Reports kan rapportera, menar inte mindre än 65 procent av väljarna (likely voters) att det är troligt att det kommer att ske fler mordförsök, inklusive 32 procent som menar att det är mycket troligt. Bara 21 procent finner det osannolikt, medan 14 procent är osäkra.

Ingenting skulle glädja ledande amerikanska (och danska, norska och svenska) media mer än att se Trump begravas.

FBI har precis beslutat att släppa ett brev som Trumps senaste lönnmördare, Ryan Routh, skrev till en vän. I brevet upprepar Routh nästan ord för ord Demokraternas anklagelser mot Trump, där han framställs som en fara för demokratin och ett hot mot freden.

Rouths mordförsök blir fullt förståeligt när demokratiska ledare som Joe Biden och Kamala Harris, tillsammans med några ex-republikaner som Liz Cheney och hennes far, Dick Cheney, har proklamerat att Trump måste stoppas till varje pris.

Som New York Post noterar i dagens ledare: ”Om demokratin verkligen står på spel i november skulle det vara självmordsbenäget för väljarna att ens tänka på att rösta på Trump.”

När Trump för några dagar sedan fick frågan om han inte är rädd svarade han att om han var det skulle han inte kunna fungera.