Nyheter

Antalet förmögna britter som vill flytta utomlands har ökat kraftigt sedan Labours valseger, eftersom rädslan växer för omfattningen av kansler Rachel Reeves förestående skattetryck på höginkomsttagare.

Enligt The Times kan antalet dollarmiljonärer som väljer att flytta ut ur landet uppgå till 9 500 inom ett år. Detta skulle sätta Storbritannien på andra plats för antalet länder som miljonärer flyr, endast slagna av Kina.

Ett företag som erbjuder flyttjänster till individer med hög nettovärde såg en 69-procentig ökning av förfrågningar i augusti jämfört med samma månad förra året.

Anledningen är Starmer-regimens klassiska socialistiska skatteplan, som syftar till att skinna de rika för att få in mer pengar till en redan överviktig stat. Det faktum att otaliga studier visar att en sådan politik inte fungerar ignoreras av socialister över hela världen, inklusive här i Norge.

Skälet är tvåfaldigt: För det första kommer en för hög skatt att motivera rika människor att placera sina medel i skattefria stiftelser i stället för att investera dem i industri och företag som kan skapa jobb.

För det andra röstar de som är tillräckligt rika med fötterna. Många av dessa människor kan lätt flytta till ett annat land för att undkomma statens kladdiga och giriga händer. Vi kan se detta här i Norge också:</p

För närvarande är det miljardärerna som flyttar ut. Snart kommer de normalrika att följa efter, särskilt de som tillhör laptopklassen och kan arbeta var som helst så länge de har tillgång till internet.

Ovissheten kring skatteförändringarna har också en allvarlig effekt på den brittiska marknaden för exklusiva fastigheter, eftersom rika köpare väntar med att bosätta sig i Storbritannien.

Den senaste analysen tyder på att Storbritannien kommer att förlora så många som 9.500 miljonärer i år – mer än något annat land i världen, bortsett från Kina.

Henley & Partners, som hjälper rika investerare att flytta utomlands, säger att Storbritannien har lidit en nettoförlust på 4 200 miljonärer under årets första fem månader och att ytterligare 5 300 förväntas försvinna i slutet av året.

Eftersom Kina har nästan tio gånger så många dollarmiljonärer som Storbritannien innebär detta att andelen (i procent) rika britter som flyr är cirka fem gånger så stor som i Kina.

Kir Starmer

Keir Starmer skrämmer de rika långt mer än en diktator som Xi Jinping. Om förutsägelsen skulle visa sig vara sann skulle det innebära att Storbritannien kommer att förlora fyra gånger fler miljonärer i år än Ryssland, Brasilien och Sydafrika tillsammans.

Samtidigt fruktar fastighetsinvesterare i hyressektorn en höjning av förmögenhetsskatten, varför många av dem säljer sina lägenheter. Detta pressar upp hyrespriserna på en marknad som redan är hårt pressad av bostadsbrist och massinvandring.

Labour ska införa fastighetsskatt, miljontals britter i riskzonen

För många britter är det helt omöjligt att undkomma de stigande skatterna som toppar massiva ökningar av allmänna omkostnader. Det är dessa som David Goodhart beskrivs som somewheres, människor som är knutna till en plats. Det gäller de flesta människor som har ett jobb de måste gå till varje dag.

Rika människor, och ”eliter” som försörjer sig på så kallade icke-statliga organisationer, är däremot anywheres. De kan bo precis var de vill, de märker inte av problemen med höjda elpriser och högre skatter där de tjänar miljoner skattefritt i FN eller i andra överstatliga organisationer.

Problemet med en internationell och nästan global västpolitik är att den inte tar hänsyn till det lokala, skriver Goodhart. Men han ignoreras helt av Støre, Starmer, von der Leyen och Biden.

De känner inte igen sådana vanliga människor eftersom de inte själva tillhör denna grupp. Empati gäller bara inom den grupp de själva tillhör, och några få utvalda utsatta minoriteter som inte vill oss väl.

I praktiken är resultatet av regeringens girighet det vanliga: Höjda skatter för de rika leder till förlorade totala skatteintäkter, försvagad konkurrens, stigande arbetslöshet och så småningom kraftigt höjda skatter för arbetarklassen och medelklassen.

Underklassens medborgare bör dock inte klaga för mycket på sin försämrade situation. Om de gör det finns det risk för att Starmer och hans gäng skickar in terrorpolisen för att fängsla motståndare under längre tidsperioder.

London has fallen.


900″ />