Nyheter

Tågkonduktörer i den tyska delstaten Thüringen har fått tillstånd att inte kontrollera utländska passagerares biljetter efter en ökning av hotfullt beteende från asylsökande mot personalen. Detta enligt Remix News.

Thüringer Allgemeine rapporterade nyligen att tågpersonalen hade uppmanats att göra allt de kan för att trappa ner besvärliga resenärer, även om det innebär att ge dem ett frikort på resan.

Den tyska tidningen hade kontaktats av ett par som nyligen hade rest med Süd-Thüringen-Bahn och märkt att de som de antog var utlänningar inte fick sina biljetter kontrollerade, medan tyska pendlare fortfarande granskades.

När de kontaktade järnvägsbolaget förnekade en talesperson anklagelsen och hävdade att biljetterna förmodligen hade kontrollerats innan paret hade gått ombord på tåget.

Efter ytterligare frågor medgav dock järnvägsbolaget att konduktörerna hade möjlighet att inte kräva att få se giltiga biljetter för att få stiga ombord om de kände att situationen kunde eskalera och att de kände sig hotade eller skrämda.

Samma järnvägsbolag skapade nyligen rubriker när bolagets företagsråd i ett brev till Thüringens vänsterorienterade premiärminister Bodo Ramelow klagade på utlänningars beteende i kollektivtrafiken.

Ett utdrag ur brevet lyder som följer:

”Politiker på delstats- och förbundsnivå talar ständigt om ”integration” och tolerans mot invandrare/flyktingar. Vi frågar er på allvar: Hur kan ni förvänta er att medborgarna i det här landet ska vara öppna för den flyktingpolitik som förs, när de praktiskt taget varje dag – och inte bara i kollektivtrafiken! – måste bevittna sådant våld, sådan brutalitet och sådant absolut förakt och hån mot våra lagar och vårt samhälle, inklusive dess så kallade ’värderingar’?”

Civilisationens kollaps i kollektivtrafiken är inte bara begränsad till Tyskland. I grannlandet Frankrike har brottsligheten i kollektivtrafiken skjutit i höjden, samtidigt som antalet misstänkta med invandrarbakgrund har ökat dramatiskt.

Remix News rapporterar att årliga siffror från det franska inrikesministeriets statistikbyrå, SSMSI, i september förra året visade att 69 procent av de våldsamma rånen och andra våldsbrott, inklusive sexuella övergrepp, i kollektivtrafiken i Parisregionen Île-de-France begicks av utländska medborgare.

En närmare granskning av uppgifterna visade att afrikanska medborgare ensamma var ansvariga för 52 procent av dessa brott, trots att de endast utgör 3,2 procent av Frankrikes befolkning.

I hela Frankrike är 55 procent av de misstänkta i samband med brott mot kollektivtrafiken utländska medborgare, visar uppgifterna.