Ur flödet/i korthet

Turning and turning in the widening gyre
The falcon cannot hear the falconer;
Things fall apart; the centre cannot hold;
Mere anarchy is loosed upon the world.

William Butler Yeats

Yeats trodde att den ökande upplösningen skulle föra med sig en ny uppenbarelse. Vad vi har sett är dock att upplösningens krafter växer sig starkare för varje dag som går.

I USA pågår nu ett experiment som kan inspirera Demokraternas gelikar i Europa: Kan man vinna ett val bara genom att hata sin motståndare? Detta är helt klart Demokraternas valstrategi.

Donald Trump har blivit utsatt för två mordförsök, men det är tydligen hans eget fel, enligt Demokraternas agenter i regimmedia. Han kan väl bara sluta kampanja, och om han inte vill göra det, vill han nog bli skjuten.

Hillary Clinton har precis förklarat hur saker och ting fungerar i den demokratiska staten: Amerikaner som sprider ”propaganda” … det vill säga information som Demokraterna inte gillar – ska åtalas.

Hämndbehovet mot den halva av den amerikanska befolkningen som vågade stå upp mot den härskande klassen, som Hillary är taleskvinna för, visar sig nu genom mordförsöken mot Donald Trump.

Och det är precis vad Demokraternas plan är. Om någon i flera år har kallats ”en ny Hitler” är det ingen överraskning att någon försöker eliminera detta odjur.

Allt är planerat. Resten är krokodiltårar.