×

Nyheter

Frankrike har samma problem som Sverige: Unga lönnmördare som dödar för pengar och där jobben erbjuds på sociala medier. Frågan är varför Big Tech kan censurera och blockera politiska åsikter, men inte brottslingar. Det är en fråga som varken medierna eller politikerna ställer eftersom de håller med om censuren.

Nessim Ramdane (36) arbetade som taxichaufför vid sidan av att vara en framgångsrik fotbollsspelare. Han plockade upp två unga pojkar som ville åka till en adress i ett misstänkt område. När han kom fram valde Ramdane att köra förbi. Han insåg inte att han hade något att frukta från ungdomarna.

Men en av dem drog fram en pistol och avrättade honom på fläcken. Bilen kraschade in i en vägg.

Därefter uppstod kaos och pojkarna fångades av polisen. De upptäckte att pojken som avfyrade pistolen bara var 14 år gammal. Han hade tagit på sig uppgiften att likvidera en gangster för pengar. Mycket pengar: 50 000 euro.

En ledande medlem av södra Frankrikes dominerande narkotikagäng, DZ-maffian, hade anställt pojken några dagar tidigare för att ta bort en rival från uppstart Nouveau Blacks.

Mordet annonserades via sociala medier och det hade överenskommits att han skulle få 50 000 euro för att utföra det.

Med sådana summor är det inte konstigt att mördarna står i kö. Ungdomar riskerar mycket lägre straff än vuxna och de väcker också mindre uppmärksamhet. Ingen tror att en 14-åring är en mördare på jobbet.

Det gjorde inte Ramdane heller och det kostade honom livet. Han trodde att det var barn i baksätet, inte kallblodiga mördare.

Frågan är vad som händer med pojkar som lär sig att döda. Vi vet från barnsoldater i Afrika att barn som dödar förlorar empati. De blir därför bra på att döda.

Nu har fenomenet dykt upp i Västeuropa och sprider sig framför allt i Sverige och Frankrike.

Förra året dödades 49 personer i knarkrazzior bara i Marseille.

Snart får vi se bilden av mördaren och vi får försöka läsa och förstå vad det är som gör dem till mördare. Kanske är svaren ganska banala.

Uppgiften (läs: likvideringen) var den preliminära kulmen på en kriminell karriär som inleddes 2019 då pojken skickades till ett barnhem eftersom båda hans föräldrar dömts för narkotikabrott.

Med andra ord var han redan vid 14 års ålder känd av polisen för olika mindre brott. Och efter att han gripits slog chefen för åklagarmyndigheten i Marseille larm.

För den blodiga incident som ägde rum i söndags är bara ett särskilt extremt exempel på en oroande utveckling.

”En total avsaknad av skrupler leder till att allt fler mycket unga pojkar tar på sig uppdrag som innebär beställningsmord”, sade Nicolas Bessone vid en presskonferens och tillade:

”Det sker utan någon form av ånger efteråt, utan att de ens tänker efter.”

 

Där har vi det: De ångrar sig inte, har ingen ånger. Barn är de perfekta mördarna. Vårt straffrättsliga system är inte riggat för att förstå att någon rekryterar barn och att detta är en växande industri. Tecknen har varit tydliga under en lång tid. Men myndigheterna verkar trösta sig med att de inte är som Sverige.

Det är en farlig sovkudde.

Dokument skrev i helgen att en 15-åring knivhöggs 50 gånger och sedan tändes på medan han fortfarande levde.

Det handlar om kampen om reviret mellan två gäng DZ Mafia och Nouveau Blacks. DZ Mafia skickade en 15-åring till Nouveau Blacks territorium för att kasta en brandbomb som en varning. Men det var ett livsfarligt uppdrag. Pojken blev upptäckt. Knivhöggs och sattes sedan i brand.

Det var som svar på detta som en medlem av DZ-maffian erbjöd 50.000 euro till den som skulle döda en medlem av det rivaliserande gänget. Uppdraget fullföljdes aldrig, men slutade fatalt för Nessim Ramdane.

Brottslingar använder ofta papperslösa migranter för sådana uppdrag. De är svåra att spåra.

Men inte alla är av utländskt ursprung.

18-årige Matéo, som greps i april förra året, växte upp i en fransk katolsk medelklassfamilj.

Hans mor lyckades visserligen skilja sig från först hans far och sedan en styvfar innan hennes äldste son fyllde 13 år.

Men Matéo levde ett materiellt bekvämt liv i en liten provencalsk stad, enligt en grupp kriminalreportrar i den nyutkomna boken ”Tueurs à gages” (Assassins, red.).

Det hindrade honom inte från att utforska den undre världen i närliggande Marseille, där han under en kort period var DZ-maffians blodigaste hitman.

Enligt boken begick Matéo inte mindre än sex mord under en enda månad.

I ett normalt samhälle skulle larmet ha gått för länge sedan. Men dagens politiska korrekthet vill inte konfronteras med konsekvenserna av sin egen politik. Det finns ingen bild på Nessim Ramdane hos de stora bildbyråerna. Ramdane var muslim och han fick en islamisk begravning. Våld gör också intryck på muslimska stadsdelar.

Politiken i Frankrike är toppstyrd. Man väljer att ta tag i problem när de vuxit sig så stora att de är ohanterliga, dvs. kräver åtgärder som inte är politiskt möjliga. Detta gäller utvecklingen i hela Västeuropa.

De kan inte säga att de inte blev varnade. En socialarbetare i Marseille säger:

 

”Unga pojkar i 14-årsåldern befinner sig i en helt annan situation idag än tidigare. När de plötsligt kan försörja sina familjer händer något i deras huvuden”, förklarar Karim för Le Figaro och förutspår:

”I verkligheten har problemen bara börjat.”

 

 

https://www.berlingske.dk/internationalt/han-er-14-aar-og-blev-hyret-til-mord-via-de-sociale-medier-de-er