Nyheter

Arizonas myndigheter medger att minst 218.000 väljare inte har dokumenterat att de är amerikanska medborgare. Enligt lag borde de inte få rösta i delstatsvalet, men guvernören låter dem rösta ändå. Anklagelserna om valfusk har varit ihärdiga i Arizona sedan 2020 och myndigheterna befarar att Trump-lägret kommer att vinna mark. Det finns bara 4,1 miljoner väljare i Arizona.

The Washington Post avslöjade att det fanns hundratusentals obeslutsamma väljare i Arizona. Tidningen läckte ett telefonsamtal mellan guvernören Katie Hobbs, justitieminister Kris Mayes och den toppolitiske agenten Adrian Fontes.

 

Ett fel i dokumentationen av medborgarskapet för väljare i Arizona uppskattas nu påverka så många som 218 000 personer – mer än dubbelt så många som statens valtjänstemän ursprungligen sa efter att ha upptäckt felet den här månaden.

Arizonas statssekreterare Adrian Fontes (D) tillkännagav det nya antalet på måndagen och sade att problemet påverkar fler republikaner än demokrater eller oberoende. Statliga valförrättare har tidigare sagt att antalet berörda väljare kan förändras när de undersöker omfattningen av det 20-åriga problemet

som började som en del av ett försök att genomföra en republikansk ledd statlig lag som syftar till att förhindra sällsynta fall av röstning av icke-medborgare.

https://www.washingtonpost.com/politics/2024/09/30/adrian-fontes-arizona-noncitizen-voters/

Fallet är komplicerat och visar hur den demokratiska administrationen har trasslat in sig i en labyrint som de inte vet hur de ska ta sig ur.

I valet 2020 strejkade 60 procent av röstningsmaskinerna i det största länet, Mericopa County, där många republikaner bor. Trumpväljarna trodde inte på att Dominionmaskinerna plötsligt strejkade. De har drivit rättsprocesser under lång tid, som demokraterna har försvarat sig mot.

Det finns en stor misstro mot att illegala ska rösta och avgöra detta val.

Ett ID-krav har införts för presidentval. Men det upptäcktes att de som hade körkort från före 1996 inte hade behövt visa upp bevis på medborgarskap. Skulle de förklaras ogiltiga? Det vågade man inte göra när det gällde äldre människor. Så de får rösta i presidentvalet.

Men själva systemet med ”ID för papperslösa” sätter strålkastarljuset på något som MAGA-folket har klagat på: Demokraterna utfärdar körkort som sedan godtas som ID i val, ett sätt att kringgå medborgarskapskravet. Syftet med ID var att se till att endast amerikaner kunde rösta, men demokraterna kringgår det systematiskt.

Washington Post kommer inte heller att erkänna detta, utan skriver att detta är sällsynt och odokumenterat.

”När detta offentliggörs kommer det att bli känt.

”När detta blir offentligt kommer det att få alla konspirationsteoretiker på planeten att komma tillbaka för att ompröva de tre senaste valen, åtminstone i Arizona”, säger Hobbs. ”Och det kommer att bekräfta alla deras teorier om olaglig röstning i våra val, även om vi alla vet att det inte är sant.”

Fontes, som ledde det mesta av samtalet, sammanfattade deras problemformulering: ”De kommer att slå ner oss oavsett vad vi gör, oavsett vad vi säger.”</p

En talesperson för Fontes betonade på lördagen att det är ”försvinnande ovanligt” att icke-medborgare röstar, trots påståenden från intressegrupper och personer som är lierade med den tidigare presidenten Donald Trump.

Det är bara det att upptäckten av 218.000 papperslösa väljare förstärker misstanken om att något är fundamentalt fel i Arizona och det kommer att hänga över genomförandet av detta val också den 5 november.

https://www.washingtonpost.com/politics/2024/09/28/arizona-noncitizens-hobbs-fontes-mayes/

 

HÖGT: Läckt konversation mellan Arizona’ s demokratiska regering, justitieminister och statssekreterare avslöjar försök att täcka upp 98 000 röstregistreringsfel & #8211; Tjänstemän oroade över samtal om nya val 2020 och 2022