Nyheter

Idag utfärdade transportminister Pete Buttigieg nya flygrestriktioner i luftrummet ”i närheten av eller runt räddnings- och återuppbyggnadsinsatserna efter orkanen Helene”.

Buttigieg ogillar det faktum att privatpersoner har tagit saken i egna händer för att hjälpa till med hjälpinsatserna.

Enligt The Blaze försökte Buttigieg rättfärdiga sin order genom att säga att ”det finns vissa säkerhetsfrågor som uppstår” när privata drönare och privata flygplan används för att hjälpa till i räddningsuppdrag.

– Till exempel tillfälliga flygrestriktioner för att säkerställa att luftrummet är fritt från flygningar eller drönaraktivitet som kan vara inblandade i att hjälpa räddningstjänsten att göra sitt jobb.

Privat verksamhet har dock blivit nödvändig på grund av den svaga, och ibland obefintliga, responsen på katastrofen från den federala regeringen, skriver Eric Landrum i American Greatness.

Invånare i delstater som drabbats av stormen, bland annat Georgia och North Carolina, är missnöjda med bristen på respons från Federal Emergency Management Agency (FEMA), som börjar få slut på pengar efter att ha spenderat mer än 600 miljoner dollar på illegala invandrare.

FEMA spenderade stora summor på illegala migranter och saknar medel för att hjälpa orkanoffer

Inrikesminister Alejandro Mayorkas, som leder FEMA, var nyligen tvungen att erkänna att ”vi inte har medel” för att inleda hjälp- eller evakueringsåtgärder.

Inte ens Röda Korset eller andra organisationer eller myndigheter som är tänkta att hjälpa till har imponerat. Civila har därför tagit till privata helikoptrar och drönare för att lokalisera eller evakuera strandsatta invånare. Men detta kommer inte att accepteras av Biden-regimen.

Avslöjandet har lett till omfattande kritik, bland annat från guvernörer i de drabbade delstaterna. Samtidigt är räddningsstyrkorna redo, men saknar i många fall nödvändiga tillstånd för att kunna hjälpa offren.

Hittills har över 225 döda hittats, men det saknas fortfarande hundratals människor, så dödssiffran förväntas stiga avsevärt.