×

Ur flödet/i korthet

Ägaren till Time Magazine – USA:s bäst säljande nyhetsmagasin –  är inte särskilt nöjd med Kamala Harris.

– Trots flera förfrågningar har Time inte fått en intervju med Kamala Harris – till skillnad från alla andra presidentkandidater. Vi tror på öppenhet (…) Varför engagerar inte vice presidenten allmänheten på samma nivå?

Det är vad Marc Benioff, ägaren till Time, nyligen klagade på.

Anledningen är uppenbar, skriver Michael Deacon i The Telegraph: Harris och hennes medarbetare är nu i full panik.

Donald Trump och hans allierade missar poängen. Självklart är de så kallade liberala medierna i USA partiska mot Kamala Harris. De är alltid partiska mot den demokratiska kandidaten. Det finns inget nytt i det.

Det som gör deras beteende just nu så anmärkningsvärt är inte att de är partiska. Det är att de är villiga att vara partiska även om föremålet för deras beundran inte har gett dem något i gengäld.

De hejar på någon som inte ens kommer att prata med dem. Norska medier verkar oförmögna att förstå vad som händer.

De är mer oroliga för att demokratin kommer att dö om Trump vinner. Det faktum att ingen har röstat på Harris som presidentkandidat ignoreras glatt.

Under ett valmöte i Pennsylvania fokuserade Harris på det hot hon anser att Trump utgör.

Han talar om hur han anser att alla som inte stöder honom, eller som inte böjer sig för hans vilja, är en fiende till vårt land.

– Det här är bland anledningarna till att jag tror så starkt att en andra Trump-period skulle vara farlig och utgöra en enorm risk för USA, säger Harris enligt New York Times.

– Donald Trump har blivit alltmer instabil och förvirrad, sade hon enligt The Guardian.(NTB-AFP)

Efter tre månader har Harris fortfarande knappt gett några seriösa intervjuer. Hon föredrar mysiga sexpoddar och öldrickande talkshows med vänsterkomiker som Stephen Colbert, där hon kan plåga lyssnarna med ljudet av sitt groteska skratt.

Detta tyder starkt på att hon, eller hennes rådgivare, eller möjligen båda, tror att hon helt enkelt inte skulle kunna hantera korrekta frågor om hennes meriter som vice president och vissa åsikter som hon har uttryckt tidigare (till exempel att skattebetalarna ska finansiera könsbytesoperationer för fångar och illegala invandrare).

Till och med vänsterliberala Saturday Night Live gör nu narr av Harris.

Harris team måste vara livrädda för att hon under press ska förstöra sin redan vacklande kampanj. Metoden är bekant från det senaste presidentvalet: Placera kandidaten i källaren och håll kamerorna långt borta.

Problemet då, liksom nu, är att vicepresidentkandidaten framstår som minst lika värdelös som kandidaten. Harris var den minst populära kandidaten i primärvalen 2020, och Walz ljuger om allt, minns ingenting, skryter om sin militära karriär och sitt jaktintresse, men lyckas inte ladda sitt eget hagelgevär.

För de av er som inte vet något om vapen: Ett hagelgevär är förmodligen det absolut enklaste vapnet att ladda som finns.

Om den amerikanska allmänheten har fått denna darrande rädsla för granskning, är Harris ändå dömd. För om hennes eget team inte litar på henne, varför skulle väljarna göra det?

The Time-ägaren kan vara irriterad. Men läsarna kanske blir glada.

För att de nu inte behöver vada genom sida efter sida av hennes nebulösa, intetsägande, pseudostödjande babbel.

Det här är trots allt kvinnan som en gång sa:

– Jag tror att det är mycket viktigt för oss i alla tider, och verkligen i denna, att se det ögonblick som vi existerar och är närvarande i, och att kunna sätta det i sitt sammanhang, att förstå var vi befinner oss i historien och i ögonblicket, inte bara i förhållande till det förflutna utan också i förhållande till framtiden.

Om någon förstår vad det här betyder får de gärna upplysa oss som är lite mindre intelligenta.

Lämna ett svar