×

Nyheter

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump bemannade pommes frites-stationen på en McDonald’s i Pennsylvania på söndagen, innan han höll en improviserad presskonferens och svarade på frågor genom drive-thru-fönstret.

Medan reportrar och medhjälpare tittade på visade en anställd Trump hur man doppar korgar med pommes frites i olja, saltar pommes frites och placerar dem i lådor med hjälp av en slev.

Trump, som är ett välkänt fan av snabbmat, och enligt uppgift ofta beställer McDonalds-mat ombord på Air Force One, uttryckte förvåning över att han inte behövde röra pommes fritesen med händerna, skriver NTB.

– Jag har verkligen velat göra det här i hela mitt liv. Det krävs faktiskt stor expertis för att få det rätt och att få det gjort snabbt, sa Trump med ett leende medan han lade ifrån sig kavajen och tog på sig ett förkläde över sin skjorta och slips.

Besöket kom efter den demokratiska kandidaten Kamala Harris kampanjberättelser om att hon arbetade på en snabbmatskedja när hon gick på college.

En stor folkmassa hade samlats på gatan utanför restaurangen i Feasterville-Trevose, som är en del av Bucks County, ett område med nyckelväljare norr om Philadelphia.

Senare under söndagen deltog Trump i ett kvällsrally i Lancaster innan han såg Pittsburgh Steelers hemmamatch mot New York Jets.

Efter att ha serverat påsar med take away till folk i drive-thru-filen, lutade sig Trump ut genom fönstret, fortfarande iklädd förkläde, för att svara på frågor från media som stod på rad utanför.

Den republikanske presidentkandidaten före detta presidenten Donald Trump lägger en beställning till en kund vid ett drive-thru-fönster under ett besök på en McDonald’s, söndagen den 20 oktober 2024, i Feasterville-Trevose, Pennsylvania. Foto: Evan Vucci / NTB / AP PhotoHan skämtade om att han hade köpt glass till en reporter, och när en annan frågade vad han hade att säga till Harris på hennes 60-årsdag i söndags, sa Trump:

– Jag vill gratulera på födelsedagen, Kamala, och tillade:

– Jag tror att jag kommer att köpa hennes blommor.

Trump svarade inte direkt på en fråga om huruvida han skulle överväga att stödja höjda minimilöner efter att ha sett McDonalds-arbetare i aktion, men sa:

– De här människorna jobbar hårt. De är jättebra.

Han tillade att ”jag såg precis något … en process som är vacker”.

När medhjälpare äntligen uppmanade honom att avsluta så att han kunde gå vidare till nästa evenemang, sa Trump:

– Var det inte ett märkligt ställe att hålla presskonferens på?

Lämna ett svar