Nyheter

Federal Emergency Management Agency (FEMA) har spenderat mer än 600 miljoner dollar på illegala migranter under räkenskapsåret 2024.

Nu, enligt inrikesminister Alejandro Mayorkas, har byrån inte tillräckligt med medel kvar för att klara sig igenom resten av orkansäsongen.

”Byrån är ansträngd när den arbetar med att bedöma skadorna på stater efter orkanen.

”Myndigheten är ansträngd när den arbetar med stater för att bedöma skadorna från orkanen Helene och levererar måltider, vatten, generatorer och andra kritiska förnödenheter”, rapporterade Associated Press.

Orkanen Helene nådde land i Florida i torsdags och plöjde sedan genom Georgia, Carolinas, Tennessee och Virginia, där den översvämmade städer och dödade mer än 160 personer, skrev American Greatness igår.

Men dödssiffran stiger och har just passerat 200 döda.

Dödsfallen är spridda över sex olika stater, inklusive South Carolina, Florida, Tennessee och Virginia, liksom de tidigare nämnda Georgia och North Carolina.

North och South Carolina är de två hårdast drabbade delstaterna. I den förra har 98 dött, medan i den senare har 39 bekräftats döda. (NTP-AP)

Över 150.000 hushåll har begärt hjälp från FEMA, och antalet stiger. Fler orkaner förväntas också, vilket kommer att leda till mer skada och fler dödsfall av amerikanska medborgare.

”Samhällen raderades från kartan”, sade North Carolinas guvernör, Roy Cooper, vid en presskonferens på tisdagen.

Men inrikesminister Alejandro Mayorka måste erkänna att FEMA saknar medel.

”Vi möter de omedelbara behoven med de pengar vi har. Vi förväntar oss att en annan orkan kommer att slå till”, säger Mayorkas.

”FEMA har inte tillräckligt med medel för att klara sig genom säsongen.”

Ett av de ”omedelbara behov” som FEMA har spenderat mer än 600 miljoner dollar på är hjälp till de otaliga illegala migranter som strömmar över den öppna södra gränsen.

Dessutom har USA spenderat mer än 174 miljarder dollar i amerikanska skattebetalares pengar för att hjälpa Ukraina.

Mayorkas kommentarer kom när Joe Biden och Kamala Harris äntligen reste till sydostkusten för att fotograferas av pressen mitt i stormens förödelse.

”Dessa team har varit i området sedan söndag, men har inte fått tillstånd att rädda någon”, rapporterade Morello på X onsdag.

Räddningsstyrkorna hävdar att de behöver tillstånd genom Title 10, som i United States Code omfattar roller, uppdrag och organisation av USA:s väpnade styrkor och utgör den rättsliga grunden för försvarsdepartementet.

Men av någon anledning kommer inget sådant tillstånd, enligt Morello.

Medan byråkratin dröjer ökar risken för att fler amerikaner ska dö.