Nyheter

Kamala Harris lovade på lördagen att hon och Bidens skickar 157 miljoner dollar i humanitärt bistånd till civila i Libanon, efter att ha meddelat att endast 750 dollar kommer att gå till de omedelbara behoven hos enskilda offer för orkanen Helene.

Harris tillade också att detta kommer att ge USA:s stöd till Libanon i år till 385 miljoner dollar, nästan 4 miljarder svenska kronor, enligt Breitbart News.

För att sätta detta i perspektiv: Federal Emergency Management Agency (FEMA) meddelade den 4 oktober att man hittills har gett 45 miljoner dollar i katastrofhjälp: 23 miljoner dollar till människor i Florida, 17 miljoner dollar till North Carolina och 4,5 miljoner dollar till South Carolina.

Som tidigare nämnts har FEMA spenderat över 600 miljoner dollar för att hjälpa illegala invandrare. De summor som delas ut till Ukraina är gigantiska. Våra egna medborgare får nöja sig med mindre.

Detta kommer som tusentals amerikaner förlorade sina hem, företag, ägodelar, husdjur – och i många fall familjemedlemmar – på grund av orkanen Helenes förödelse i landets sydöstra del förra helgen. 750 dollar i omedelbar hjälp är inte mycket hjälp när du har förlorat ditt hus, alla dina ägodelar och kanske en nära släkting.

Offer för orkaner kan dock ansöka om en rad ytterligare hjälp från FEMA, till exempel förflyttningshjälp för att betala för hotell- eller motellvistelser, medan ett orkanoffer lämnas med sin långsiktiga bostadsplan.

Du kan också få hjälp med reparation/byte av hem, hyreshjälp, hjälp med personlig egendom, medicinsk hjälp och tandläkarhjälp för att täcka katastrofrelaterade skador, begravningshjälp och hjälp med barnomsorg.

Libanon, Västbanken och Gazaremsan tilldelas däremot medel utan att ansöka. Biden-regimen har tilldelat de två sistnämnda 336 miljoner USD.

Totalt uppgår detta till mer än 7,4 miljarder kronor.

Samtidigt följer Harris i Bidens fotspår och kommer att verka för ett eldupphör.

”USA kommer inte att ge efter i sitt tryck på Israel och arabiska ledare för att nå en överenskommelse om gisslan och ett eldupphör i Gaza”, sade vice presidenten i en intervju på söndagen.

Det verkar som om den israeliska regeringen har beslutat att ignorera de ständiga kraven från den nuvarande amerikanska administrationen.