Ur flödet/i korthet

När en brittisk BLM-aktivist erkänner bedrägeri är det svårt att inte undra vad som verkligen kom över oss sommaren 2020.

Kommer du ihåg Black Lives Matter-demonstrationen i Bristol? Den där mobben välte statyn i hamnen? I domstol den här veckan erkände en av arrangörerna bedrägeri efter att 30 000 pund i donationer från Black Lives Matter-supportrar försvann.

Det här skrev Michael Deacon i The Telegraph i september 2023. Med andra ord undrade han vad som kom över oss vid den tiden.

Vi? Jo, även om Justin Trudeau och hela Premier League gav med sig, polisen i alla västländer i stort sett lät BLM-mobben göra som de ville, så var vi många som genomskådade bluffen från början.</p

I Norge fick BLM demonstrera trots att barnparaden den 17 maj var inställd, och statssekreterare Saida Begum (H) deltog.

Det mest spektakulära var när ett engelskt lag knäböjde i en VM-match mot USA, långt efter att USA hade slutat markera BLM. USA stod kvar framför ett knäböjande brittiskt lag.

Många upplysta människor förkastade hela Black Lives Matter-rörelsen första gången den amerikanske fotbollsspelaren Colin Kaeperknick knäböjde under den amerikanska nationalsången, tillsammans med ett antal andra idrottsmän.

Men efter att George Floyd avlidit efter ett gripande i Minnesota den 25 maj 2020 exploderade BLM. Först i USA, sedan i Kanada, Storbritannien och stora delar av Västeuropa.

Vad man än tycker om George Floyds död är det inte lätt att förstå varför den framkallade så våldsamma reaktioner i länder långt borta.

Jag tror att det var en omedveten reaktion på nedstängningen. Unga människor hade varit inlåsta i sina hem i två långa månader. De hade blivit galna.

Deacon har naturligtvis en poäng. Kom ihåg: dessa demonstrationer ägde rum medan praktiskt taget hela västvärlden var nedstängd på grund av panik över en pandemi som visade sig vara ganska ofarlig. Faktum är att de så kallade vaccinerna var farligare än covid-19: Medicinen visade sig vara ett större hot än sjukdomen.

Många människor insåg också detta mycket tidigt.

BLM-hysterin var ännu ett exempel på hur ”woke” hade infekterat vår del av världen. En vecka efter att Deacon skrivit sin artikel kom terrorattacken den 7 oktober. I dag stöds Hamas-terrorister på olika campus och situationen har långt ifrån förbättrats.

Universitet runt om i världen har fokuserat på avkolonisering under många år. I USA har man en årlig Black History Month. Smithsonian har i en utställning beskrivit hårt arbete, punktlighet, familjevärderingar och goda mattekunskaper som exempel på vita privilegier.

Robin DiAngelo skrev en bok, White Fragility, som blev en bästsäljare, där vi lärde oss att alla vita är rasister men är för sårbara för att erkänna det. Den kritiska rasteorin tog först över universiteten, sedan gymnasiet. Därefter följde gymnasieskolan och grundskolan, innan man gick till angrepp mot förskolorna.

BLM var bara en del av den totala masshysteri som präglar vår västerländska kultur, som Mattias Desmet så elegant och skoningslöst beskriver den i sin bok.

BLM var ett perfekt verktyg för alla som lider av den västerländska kulturens självförakt och självhat, som Sir Roger Scruton för många år sedan benämnde oikofobi

Men alla är inte smittade av denna sjukdom. Att läsa Document är som ett vaccin mot den här typen av galenskap. Det är också ofta ett vaccin att prata med vanliga människor som inte har marinerats i media, akademi eller rutten politik. En snickare knäböjer inte för BLM. Inte ens om han tror att Harris kommer att bli en bättre president än Trump.

I rubriken deklarerar Deacon: Det är dags att erkänna det: Black Lives Matter-hysterin gjorde oss alla till åtlöje.

Jag måste protestera. Det fanns många människor, förmodligen en solid majoritet av vanliga människor, som inte smittades av hysterin med BLM-idéer. Märkligt nog är det ofta samma människor som inte heller får panik av klimatförändringarna eller är för förtjusta i HBTQ2S-marinaden.

Du har fortfarande rätt att tänka själv, så länge det varar.