×

Nyheter

Israels attack mot Iran kommer att vara ”dödlig, exakt och särskilt överraskande”, säger Israels försvarsminister Yoav Gallant.

Under ett besök hos IDF:s underrättelseenhet 9900 – en enhet som samlar in underrättelser om krigsskådeålatser – säger Gallant att Iran ”inte kommer att förstå vad som hände med dem, eller hur”, enligt Times of Israel.

Irans attack förra veckan var däremot ”aggressivt, men de misslyckades för att de var otillräckliga”.

Gallant betonar att det israeliska flygvapnet (IAF) inte skadades i attacken, och att alla landningsbanor är i drift, inga flygplan skadades och inga soldater eller civila skadades.

Gallant säger att hela det israeliska säkerhetssystemet, från soldaten på marken upp till premiärministern, är synkroniserat kring attacken mot Iran: ”Hela kommandokedjan är koordinerad och fokuserad kring denna fråga.”

Samtidigt säger chefen för Israels försvarsstyrkor, generallöjtnant Herzi Halevi, att terrorgruppen Hizbollah försöker dölja sina förluster under de intensiva striderna och israeliska flygangrepp i Libanon.

Halevi säger att ”även i Iran inser de fortfarande inte den fulla skadan av fronten de har byggt längs den norra gränsen.”

Mitt i rapporter om att terroristgruppen är intresserad av en vapenvila säger Halevi att IDF kommer att fortsätta att attackera Hizbollah och ”inte ge dem varken andrum eller restitution”.

USA, liksom Mellanöstern, har varit oroliga över Israels svar på de cirka 200 ballistiska missiler som Teheran avfyrade förra veckan, och har försökt avråda Israel från att komma med ett svar som de skulle betrakta som ”oproportionerligt”.

Detta var, som väntat, ett ämne i dagens telefonsamtal mellan Biden/Harris och Netanyahu, som inte har talat med varandra sedan den 21 augusti, enligt Axios. Samtalet varade i 45 minuter, enligt Netanyahus kontor.

Israel, som utkämpar ett existentiellt krig, verkar ignorera kraven från Biden-regimen.

USA har inte fått någon information, eftersom Jerusalem har vägrat att dela några detaljer om sina planer med sin allierade, rapporterade Wall Street Journal på onsdagen.