×

Nyheter

Efter att ha undvikit journalister under en längre tid skulle Kamala Harris ställa upp några veckor före valet, men hennes framträdanden var inte särskilt framgångsrika.

Nu visar det sig att verkligheten faktiskt är värre än vad som visades på TV. Avslöjandet att 60 Minutes förskönade Harris’ ordsallad bevisar att Trump har rätt när han anklagar medierna för ”fake news”, skriver The Times‘ USA-redaktören David Charter.

Donald Trumps kampanj kräver att CBS News släpper hela transkriptionen av Kamala Harris flaggskeppsintervju 60 Minutes, efter att ha redigerat bort ett ”ordsallad” -svar och ersatt det med ett mer spetsigt.

60 Minutes har tidigare anklagats för antikonservativ partiskhet. Det vägrade att sända ett uttalande från Floridas guvernör Ron DeSantis efter anklagelser om att han samarbetade med en stormarknadskedja för att distribuera COVID-19-vacciner eftersom kedjan hade donerat till hans kampanj.

I intervjun ifrågasatte Bill Whitaker om Israels premiärminister Benjamin Netanyahu lyssnade på Biden-administrationen. På TV-sändningen såg vi följande svar:

– We are not going to stop pursuing what is necessary for the United States to be clear about where we stand on the need for this war to end.

(Vi kommer inte att sluta sträva efter vad som är nödvändigt för att USA ska vara tydligt med var vi står om behovet av att detta krig slutar.)

Det lät som en kraftfull uppmaning till eldupphör. Men i en trailer som publicerats på webbplatsen 60 Minutes är Harris svar mer förvrängt och omständligt:

– Well, Bill, the work that we have done has resulted in a number of movements in that region by Israel that were very much prompted by or a result of many things, including our advocacy for what needs to happen in the region.

(Tja, Bill, det arbete vi har gjort har resulterat i ett antal rörelser i den regionen av Israel som i hög grad föranleddes av eller var ett resultat av många saker, inklusive vårt förespråkande för vad som behöver hända i regionen.)

Eftersom Harris har fått ett rykte om sig att ge meningslösa svar som består av ren ”ordsallad”, är CBS News redigering en gåva till Trump.

Det är svårt att hitta mer flagranta bevis för att så kallade liberala medier gör allt de kan för att framställa den demokratiska presidentkandidaten i bästa möjliga ljus, säger Charter.

Trumps team är snabba med att kapitalisera på blundern.

– Under hela intervjun måndag kväll redigerades ordsallad bedrägligt för att dämpa Kamalas idiotiska svar”, säger Karoline Leavitt, Trumps nationella pressekreterare.

– Varför valde 60 Minutes att inte visa Kamalas hela ordsallad, och vad mer valde de att inte visa? Det amerikanska folket förtjänar den fullständiga, oredigerade utskriften av Kamalas sittande intervju. Vi uppmanar 60 Minutes och CBS att offentliggöra den. Vad har de, och Kamala, att dölja?

Trots redigeringen av 60 Minutes har Harris intervju tagits emot dåligt, och detta är bara ett exempel på de gafflar som media trodde att hon levererade.

CBS News har inte svarat på frågor från The Times om varför de sände det mer kortfattade svaret.