×

Nyheter

Den 7 oktober vaknade en familj i Malmö av ljudet av skottlossning. Pappan låg blodig och skjuten på golvet och avled senare på sjukhus av sina skador. Detta enligt SVT.

När de många och mycket brutala kriminella gängen i Sverige skjuter och bombar varandra finns det alltid en risk att de även träffar helt oskyldiga människor.

I augusti 2023 blev en pensionär skjuten och allvarligt skadad i sitt hem i Malmö. Polisen misstänker att han inte var det tänkta målet för attacken.

Denna månad har en ny så kallad felskjutning i samma stad fått dödlig utgång. Mordoffret var en tidigare ostraffad småbarnspappa. Mannen, som var i 50-årsåldern, arbetade i Danmark och hade två små barn tillsammans med sin fru.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som livet vändes upp och ner för en familj i Högaholm i Malmö. Deras sexåriga dotter skulle fira sin födelsedag, men dagen förvandlades till en mardröm.

”Någon bankade på fönstret, jag gick in till våra barn. Då hörde vi skotten. Vi kom ut och såg honom ligga på golvet blodig. Mina barn såg allt. Min son fick hämta en handduk att lägga på min man, han hade två hål genom axeln”, säger hustrun.

”När jag fick veta vad som hänt så skakade hela min kropp av chock”, säger mannens bästa vän.

Småbarnspappan beskrivs av sina närmaste som en hårt arbetande man, som var mycket ödmjuk, leende och som alltid ställde upp för sin familj.

Polisen misstänker att mannen har skjutits av misstag, eftersom det inte fanns något känt hot mot honom.

Den avlidne mannens fru, bror och vän berättar om tiden efter mordet.

”Om det kan hända oss, så kan det hända alla. Vi är en helt vanlig familj”, säger hustrun till SVT.

Två personer sitter nu häktade, misstänkta för mordet. En tonårspojke över 15 år har gripits och polisen har hittat två pistoler, en kalasjnikov och tre handgranater i närheten av brottsplatsen.

Lämna ett svar