×

Nyheter

Klimatrörelsen gjorde henne känd. Nu använder aktivisten Greta Thunberg sin berömmelse för att hata judar. Den tyske CDU-politikern Alexander Throm menar att Greta Thunberg har bevisat sig som en judehatare och kräver att Tyskland inför ett inreseförbud för aktivisten.

Greta Thunberg började som klimataktivist men hon har under det senaste året valt att fokusera på den pro-palestinska saken. Hon har synts under ett flertal pro-palestinska och Hamas-vänliga manifestationer både i Sverige och utomlands. Inför årsdagen av det värsta massmordet på judar sedan Förintelsen, valde Thunberg att resa till Tyskland för att delta i hatdemonstrationer, bland annat i en våldsam anti-israelisk demonstration i Berlin.

Den tyska polisen har bedömt Thunberg som ”en våldsam deltagare” och polisen valde bland annat att skingra ett pro-palestinskt tältläger i Dortmund innan ett aviserat besök av aktivisten.

Thunberg deklarerade sina åsikter om polisens agerande i ett inlägg på X, där hon, iförd kheffiye, bland annat beskyllde den tyska polisen för att hindra protester mot ”Israels folkmord”. Nu tycks Tyskland ha fått nog av Gretas öppna antisemitism och Israel-hat.

”Thunberg reste specifikt till den tyska huvudstaden för att delta i en hatdemonstration mot Israel och judar.

Inlindad i en palestinsk halsduk och med en rosa Corona-mask i ansiktet ropade hon slagord mot den judiska staten och poserade på selfies med de värsta judehatarna”, skriver Bild och kallar Thunberg för en ”persona non Greta”.

Detta har nu fått advokaten och politikern Alexander Throm, som sitter i tyska Bundestag och är CDU:s inrikespolitiska talesperson, att kräva att Tyskland belägger Thunberg med inreseförbud.

– Det finns ingen plats i Tyskland för judehatare som Greta Thunberg, sa Throm i en uppföljande intervju med den tyska tidningen.

– Den som tar sig in i landet för att agitera mot Israel och förtala polisen har ingen plats i Tyskland. Jag tror att det inte bara är lämpligt, utan till och med nödvändigt för den federala inrikesministern att utfärda ett inreseförbud mot denna antisemit i framtiden, tillade Throm.

Philipp Woldin skriver i tyska Welt att många som tidigare har idealiserat Thunberg och skapat en personkult runt henne, nu tvingas att inse att hennes tankegods är mycket mörkare än att värna klimatet: hon är även aktivist för vad Woldin kallar ”ett öppet judehat”. Nu uppmanar han klimatrörelsen att göra upp med den idealiserade bilden av Thunberg.