Nyheter

Nästan 1.000 migranter korsade kanalen i små båtar på lördag, det högsta antalet i år

Totalt 973 migranter i 17 båtar nådde Storbritannien, vilket slog det tidigare rekordet för 2024 på 882 personer den 18 juni, skriver The Telegraph.

Detta kommer när franska myndigheter säger att fyra personer dog när de försökte korsa kanalen på lördag, inklusive en tvåårig pojke som ”trampades till döds”. De andra offren var en kvinna och två män. De dog i ”två tragedier” på små båtar, enligt prefekten i Pas-de-Calais-regionen i norra Frankrike.

Mer än 40 migranter har dött när de försökt korsa kanalen i år, fyra gånger så många som under hela förra året.

Jacques Billant, prefekt i Pas-de-Calais-regionen, sade att den franska kustbevakningen hade svarat på en båt med nästan 90 personer ombord som hade gått sönder.

Det var här de hittade en pojke som hade trampats till döds.

”Människosmugglarna har dessa människors blod på sina händer och vår regering kommer att intensifiera kampen mot dessa maffior som gör sina förmögenheter genom att organisera dessa dödsövergångar”, säger Billant.

Labourregeringen verkar inte ta itu med problemen. 13 038 migranter i 230 båtar har korsat Engelska kanalen sedan Labour kom till makten för mindre än tre månader sedan. Tory-regeringen bröt också sitt löfte om att minska antalet båtflyktingar.

26.612 personer i 503 båtar har nu korsat gränsen hittills i år, fler än vid samma tid förra året, men färre än rekordåret 2022.

Robert Jenrick, tidigare invandringsminister och kandidat till Tory-ledarskapet, sade:

– Detta är det högsta antalet som korsar kanalen på en enda dag på många år. Herr Starmer måste riva upp sin farliga så kallade ’småbåtsplan’. Vårt lands säkerhet står på spel.

– Han vill låsa in brottslingar och terrormisstänkta efter att de har kommit hit – vi borde stoppa dem i första hand.

Situationen var dock lika illa när det konservativa partiet satt vid makten och Jenrick var ansvarig minister.

Det är tydligt att britterna börjar bli trötta på de brutna löften som aldrig tar slut. Här är några exempel från kommentarsfältet under artikeln.

Det är uppenbarligen lättare att slå sönder pensionärerna än gängen.

Snällt av dessa unga män att ta med en symbolisk kvinna och ett barn i båten.

Det här landet håller på att invaderas och vi borde skydda våra gränser med armé, flotta och prickskyttar.

Det kommer en tid i alla nationers nedgång när folket vaknar upp och inser att regeringen inte längre kommer att hjälpa dem.

Det är en skam och jag är förvånad över att de som befann sig i båten där människor omkom fick fortsätta sin taxiresa till Storbritannien i stället för att föras tillbaka till Frankrike.

Vad skulle Maggie ha sagt eller gjort om detta?