×

Ur flödet/i korthet

Inget är så illa att det inte kan göras ännu värre: Välkommen till Sir Keir Starmers Storbritannien, ett land utan hopp och med ännu mindre heder.

Prognosen för Storbritannien under Labour är dyster: massförstörelse och obeveklig nedgång, kryddad med klass- och generationskrig, motiverad av ”jämlikhet”, ”moral” och ”internationell lag”.

Detta är vad den evige pessimisten Allister Heath skriver i The Telegraph.

Nästan allt som fortfarande är bra, eller åtminstone fungerar, i detta land utpekas för förstörelse, och mycket av det som redan har förstörts krossas ytterligare.

Vi tycks gå en tragisk framtid till mötes, präglad av fattigdom, sorg, låga förväntningar, välfärd, pacifism, sociala stridigheter och irrelevans.

Efter 100 dagar med Starmer i förarsätet är den enda frågan: Hur mycket kan han lyckas förstöra på ytterligare 1 700 dagar?

Britanien upplever redan att landet sakta men säkert rör sig mot en statsfinansiell kris. Både den privata och den offentliga skulden kommer sannolikt att skjuta i höjden. Finansminister Rachel Reeves skatteplan håller på att implodera inför verkligheten.

Att skrämma utländska och brittiska investerare ut ur landet med sina förmögenheter kommer att leda till enorma förluster av skatteintäkter. Vi har sett samma sak i Kalifornien och här i Norge.

Storbritannien förväntas förlora 17 procent av sina pundmiljonärer, en högre andel än i något annat land i världen. Liksom den norska regeringen överväger nu Labour att införa en exitskatt.

Men detta kommer att göra det ännu mindre attraktivt att investera i brittiska företag och betala brittiska skatter. Därför är detta ekonomiskt självmord på kort sikt.

Som alltid slutar alltså planer på att skinna de rika med att arbetarklassen och medelklassen får betala notan. Ett annat alternativ är att skicka räkningen till de få barnen och de nästan obefintliga barnbarnen genom att ta upp massiva statliga lån.

Arbetsgivarna har en sjuk inställning till migration, säger Heath. De tvingar rika och produktiva investerare att fly landet och ersätter dem med outbildade analfabeter och kriminella gangsters från tredje världen.

Reeves behöver en ny plan.

Reeves kommer nu sannolikt att fokusera på att plundra små investerare och de med anständiga pensioner, öka kapitalvinstskatten, begränsa det skattefria engångsbeloppet och utöka arvsskatten. Hon kanske också vill slå ner på arbetsgivarnas nationella försäkringsavgifter.

Labour är socialister, och socialism är deras enda mål. Som de flesta socialister bryr de sig inte ett skit om ”vanliga människor”. Denna charad har exponerats för många gånger, inklusive av vår egen regering.

Privatskolor måste krossas, alla måste bli lika dumma. Den akademiska världen måste också förstöras för att Labour ska vara nöjda.</p

Brittiska universitet ses internationellt som mindre vakna än sina amerikanska rivaler, och ändå Starmer’s team dikar Tory-regeringens yttrandefrihetsskydd.

Bostadsmarknaden är en katastrof och Starmers krig mot hyresvärdar kommer bara att förvärra krisen. Något liknande händer här i Norge, vilket är anledningen till att hyrorna skjuter i höjden.

Samtidigt bor illegala migranter på lyxhotell och britter som protesterar på sociala medier kastas i fängelse.

Starmer attackerar också arbetsmarknaden.

Vår halvflexibla arbetsmarknad har räddat oss från katastrof, men lagen om anställningsrättigheter kommer att göra det mer riskabelt att rekrytera nya, otestade arbetare.

Detta kommer naturligtvis att göra det svårare för unga människor att komma in på arbetsmarknaden. Risken för företagen är för stor.

I övrigt är utvecklingen välkänd för stora delar av Västeuropa, inklusive Norge. Migrationen ökar, energipriserna ökar, priserna ökar, köpkraften minskar och statsapparaten blir fetare och fetare.

Britterna upplever en form av ransonering som påminner om krigstid. Kriget idag är inte mot nazisterna, utan mot den påstådda klimatkrisen.

Storbritannien har lidit mycket av ransonering av utvecklingsbar mark och alla former av infrastruktur under de senaste åren; vi kommer snart att bli förlamade av en lika onödig ransonering av bensinbilar, av energi, till och med av semester, av en regering som tror att att vara grön innebär att minska konsumtionen genom att utarma massorna.

Allt detta rör Storbritannien mot insolvens. Hälso- och sjukvårdsutgifterna kommer att explodera från 7,6 till 14,5 procent av BNP, drivet av en åldrande befolkning, och de statliga pensionerna kommer att stiga från 5,2 till 7,9 procent.

Räntan enbart på statsskulden, som idag kostar 2,8 procent av BNP, stiger till 11,3 procent. Massinvandringen kommer att leda till att befolkningen ökar till 82 miljoner, samtidigt som ekonomin går i motsatt riktning.

Detta kommer att leda till en statsskuld på mellan 274 och 324 procent av BNP inom 50 år, vilket förvandlar Storbritannien till ett Venezuela vid Themsen.

Skattenivåerna kommer att explodera, köpkraften erodera och britterna vaknar upp i ett fattigt land. Tillväxten försvinner och det blir svårt eller omöjligt att hitta en väg ut ur den onda cirkeln.

Välfärdsstaten kommer att vara historia och sjukvården kommer att vara reserverad för de få rika som fortfarande har råd med den.

Om man ska rädda Storbritannien måste man börja räddningsoperationen nu, säger Heath. Vi måste privatisera det misslyckade NHS, anamma fria marknader, bygga kärnkraftverk, utforska olja och gas och skippa galenskapen med förnybar energi som inte fungerar.

Dessutom måste vi stoppa all illegal invandring, repatriera miljontals av dem som redan har anlänt och drastiskt minska den lagliga invandringen så att den endast är möjlig för högutbildade utlänningar med hög inkomst.

Om Europa ska överleva måste något drastiskt göras åt migrationen

Miljontals britter i arbetsför ålder är arbetslösa, de måste få ett jobb och försörja sig själva. Staten måste krympas betydligt, skatterna sänkas och privata investerare uppmuntras, inte plundras.

Men Labourregeringen gör precis tvärtom, och priset för det brittiska folket kommer att bli högt.

Torypartiet är inte oskyldigt till denna utveckling, de styrde trots allt landet i 14 år. Därför bör de två kvarvarande ledarskapskandidaterna, Kemi Badenoch och Robert Jenrick, visa att de förstår allvaret i situationen.

Annars ser framtiden dyster ut. ”Vårt land förtjänar bättre än denna nedstigning i utarmad medelmåttighet”, avslutar Heath.

Britanien behöver en ny Margaret Thatcher, någon som verkligen kan skära igenom. Tyvärr är det svårare att säga vem som kommer att hjälpa oss norrmän.