×

Gästskribent

Kropparna hade knappt hunnit kallna efter massakern 7 oktober innan kroppsaktivisten Stina Wollter började sprida antisemitiska konspirationsteorier på sociala medier.

Nu belönas hon med ett eget program i skattefinansierade public service – samtidigt som hon fortsätter bagatellisera islamistisk terror.

På Instagram delar Stina Wollter regelbundet inlägg där terrordådet den 7 oktober försvaras och där terrorister utmålas som frihetskämpar, bland annat från den fanatiska Hamas- och Hizbollah-anhängaren Dalia Dogmoch Soubra, som driver bloggen Dalia’s Kitchen.

Stina hamrar regelbundet ut påståenden om att israelerna ”skjuter prick på lekande barn och tjoar. Som om det vore sport, lerduveskytte”, och ”nöjesspränger bostadshus och moskeer, universitet och skolor” och att de ”sjunger, dansar och jublar när de spränger hela bostadskvarter i luften”.

Hon är alltså fortfarande lika oförtröttlig i sin ensidiga hatpropaganda mot Israel och i sitt försvar av den islamistiska terrorn.

Det borde därför vara fullkomligt uteslutet att hon ska få ett eget tv-program i skattefinansierade SVT. Men det är det alltså inte. Enligt de programansvariga är det tvärtom helt oproblematiskt eftersom Stina inte ska samtala om världspolitik. Men om hon hade haft sin bakgrund i en ytterhögern istället för yttervänstern hade hon sannolikt inte ens fått röra sig i korridorerna på SVT.

SVT har länge, kanske alltid, haft en tveksam moralisk kompass så man kan inte förvänta sig annat än sjuka initiativ. Men det här är ovanligt sjukt till och med för att vara svenska public service, inte minst när man betänker hur Stina Wollter själv ser på kritiken hon fick för sina antisemitiska uttalanden i höstas:

”Det handlade om att med bl a mig som redskap skapa fokusförskjutning och skrämma till tystnad genom att göra om kritik och belysning av Israels ockupationspolitik till antisemitism. Det funkade inte. Vi är så många som genomskådat den strategin.” skrev hon på Instagram i somras.

Hon tycker med andra ord inte att konspirationsteorier om att judar stjäl organ är antisemitism. I sin inbilska självrättfärdighet anklagar hon därför kritikerna för att vilja skrämma henne till tystnad.

Det här känner de ansvariga på SVT naturligtvis till. Ändå väljer de att ge henne utrymme. Det kan bara bero på att de delar samma världsbild och det är inte svårt att föreställa sig den dialog som föregick beslutet:

”Stackars Stina, som haft det så svårt. Allt detta hat som hon fick utstå bara för att hon vågade säga sin mening! Hon är så mooodig och har en så vacker sjäääl!”

”Jag vet! Onda krafter vill tysta henne men det ska de inte få! Tänk på hennes påbrå också, hon är ju Sven Wollters dotter, och han hade ju en jättefin värdegrund och så blev han framröstad till Sveriges snyggaste man en gång.”

”Jaa… Eller sexigaste man? Han var i alla fall jättesexig! I den där polisfilmen, du vet, när han visade snoppen… Så modigt och genuint! Och vet du, han brukade sälja Proletären ute på stan också, så häftigt och solidariskt!”

”Fina, fina Sven… Undra på att Stina är en så underbar personlighet och så begåvad!”

”Och så gör hon ju en så otroligt viktig insats för att öka medvetenheten om hur snygga och vackra alla kroppar är! Hon bjuder verkligen på sig själv!”

”Ja, hennes underbara danser… Man blir alldeles varm inombords!

”Och förresten, vem kan säga att hon har fel om Israel?”

”Nej, det vet man ju hur israeler beter sig. Folkmördare! Antimuslimer! Barnaplågare!”

”Precis! Och sånt måste man ju faktiskt få prata om utan att folk ska börja haaata på en!”

”Självklart! Så nu måste vi verkligen ta ställning för Stina. För demokratins skull! Vi behöver henne nu när allt är så hemskt, med Tidöpartierna och ytterhögern… Usch, man vill ju bara gråta…”

”För att inte tala om alla internetforum där vanligt folk får uttala sig om en massa olika saker!!!”

”Ja det är fruktansvärt! Om vi bara kunde kombinera Stinas fantastiska civilkurage och hennes härliga syn på kroppen på något sätt… så att hon verkligen får synas i all sin mysighet…”

”Jaaa! NUUU vet jag!”

Och så landade de, med stjärnglittrande ögon och extatisk iver, i den show som startar i mitten av november, där fina Stina ska intervjua nakna kändisar om kroppar samtidigt som hon målar av dem.

Jag har ingen aning om hur mycket Stina Wollter kommer att tjäna på att sitta i tv och måla kroki och prata kroppsaktivism med huvudet på sned, samtidigt som hon fortsätter sprida sin terrorvänliga propaganda. Men oavsett vad hon får betalt är det för mycket. Skattebetalarna borde inte behöva se ett enda öre av sina inkomster gå till den överprivilegierade Stina Wollter med hennes infantila floskler och unkna rödbruna värdegrund.

Nu finns det tyvärr inte mycket vi kan göra åt den saken för Sverige är nu en gång inrättat så att den nettoskattebetalande medelklassen har noll och intet att säga till om när det gäller hur skattepengarna används. Men man får inte tappa hoppet. En dag – om inte förr när helvetet fryser till is – kanske vi får en regering som antingen byter ut hela hydet som styr public service eller skrotar eländet.

Det är en dag väl värd att vänta på. Hav därför förtröstan och tålamod, ty den som väntar på något gott lär visst aldrig vänta för länge.

Texten publicerades ursprungligen på Det Goda Samhället och återpubliceras här med godkännande av skribenten.

Lämna ett svar