×

Ur flödet/i korthet

Vänstern har haft för vana att kalla alla de inte gillar fascister. Nu är både VG och Liz Cheney ”där”.

Deras problem är att hundratusentals amerikaner möter Trump på valmöten, ofta flera om dagen. De har möjlighet till nära kontakt. Om Cheney, Mark Milley och VG har fel, är det tänkbart att karaktäristiken slår tillbaka på dem själva?

Att kalla någon fascist är det äldsta tricket i boken. Den som gör det visar bara att han inte har någon fantasi. Bob Woodward vill hjälpa Demokraterna att vinna valet. Han kan ha gjort tvärtom.

Mark Milley var inte på något sätt en imponerande försvarschef. Han kunde ha åtalats för förräderi. Han ringde sin kinesiska motsvarighet hösten 2020 och sa att han skulle ringa honom om USA attackerade Kina, som om det var rimligt. Milley och Nancy Pelosi försökte låtsas att Trump kunde hitta på desperata saker.

Milley saboterade också säkerhetsarrangemangen runt Capitol Hill den 6 januari. Demokraterna drog sig inte för att ljuga om att det var Milley som hade bett om nationalgardister när det i verkligheten var Trump.

De är nu desperata efter att hindra Trump från att vinna. Kamala missar. Hon är på tillbakagång, medan Trump har medvind. Alla kan se det.

Då hjälper det inte att kalla Trump för fascist och ond.

Den tidigare republikanska kongresskvinnan Liz Cheney håller med om att Donald Trump är fascist, och hävdar också att han är grym och älskar tyranner.

I en intervju med NBC News vill hon inte ta avstånd från ett uttalande som tidigare försvarschefen Mark Milley har gjort i boken War, skriven av journalisten Bob Woodward. Här säger Milley att Trump är ”helt och hållet fascist”.

– Jag har enorm respekt för general Milley, och jag ser ingen anledning att hålla med honom om den bedömningen, säger Cheney.

Milley var USA:s försvarschef under både Trump och president Joe Biden. I boken kommer han med hårda egenskaper hos sin tidigare chef.

– Han är den farligaste personen någonsin. Jag hade mina misstankar när jag pratade med dig om hans mentala förfall och så vidare, men nu inser jag att han är helt och hållet fascist. Han är nu den farligaste mannen för det här landet, säger Milley i boken som kommer ut på tisdag. Mycket av innehållet har dock läckt ut i förväg.

Älskar tyranner

Liz Cheney varnar också starkt för vad Trump kan komma att göra om han blir president igen.

– Han kommer inte att respektera våra domstolars beslut, säger hon och varnar för att USA kan bli ett land utan rättsordning om Trump får göra som han vill.

– De personer som hindrade honom från att utföra sina värsta önskningar förra gången kommer inte att vara där igen, säger Cheney.

Hon kallar också Trump för ”i grunden ond” och anklagar honom för att ljuga för människor för att säkra politiskt avancemang. Hon vidhåller att USA:s utrikespolitik kommer att bli kaotisk om Trump kommer till makten igen.

– Donald Trump älskar tyranner. Han avgudar dem, hävdar hon.

Dick Cheney och Liz Cheney röstar för Kamala. Det tyder på att de drivs av hat. Alla karaktärsteckningar de öser över Trump, beskriver dem själva.

Liz var en av ledarna för 6 januari-kommittén som ljög och manipulerade. De fick inte den utdelning de hoppats på och det slutade med att de raderade en stor del av arkivet eftersom det inte passade in i berättelsen de var ute efter.

Lämna ett svar