Nyheter

USA och Storbritannien attackerade ett dussintal mål i Houthi-kontrollerade områden i Jemen på fredagen. Det bekräftar amerikanska tjänstemän till nyhetsbyrån AP.

Stridsflygplan och krigsfartyg bombade minst fem olika Houthi-positioner. Målen uppges ha varit vapensystem, militära anläggningar och annan utrustning som använts av den iranskstödda milisen, säger USA.

Attackerna ska ha drabbat ett område i Sana, flygplatsen i Hodeida och mål söder om staden Dhamar, rapporterar jemenitisk tv. (NTB-Reuters-AP)

Det är mindre än en vecka sedan Israel genomförde luftangrepp mot Houthi-kontrollerade områden i Jemen, efter att de iranska proxyterroristerna skickade en raket mot Tel Aviv.

Houthi-milisen kontrollerar stora delar av Jemen, och ingår i den Iranstödda alliansen tillsammans med Hizbollah och Hamas, den så kallade motståndsaxeln mot Israel.

De senaste månaderna har houthierna skickat ett antal raketer mot Israel och gjort klart att de kommer att fortsätta sina attacker i solidaritet med palestinierna på Gazaremsan.

Samtidigt har de också attackerat handelsfartyg i Röda havet, enligt uppgift för att ramma fartyg med anknytning till Israel. Detta har stor inverkan på den extremt viktiga sjöfartstrafiken genom Suezkanalen.

Många har länge krävt att Biden-regimen ska reagera på houthiernas beteende i området, vilket har stor påverkan på världsekonomin.